SEGRE

RAMADERIA INCIDÈNCIES

Catorze vedells escapats d'una granja destrossen camps de panís a Algerri

Queixes dels agricultors afectats, ja que fa deu dies que deambulen en llibertat

Quatre dels vedells que s’han escapat de la granja i es distingeixen pels panissars d’Algerri.

Quatre dels vedells que s’han escapat de la granja i es distingeixen pels panissars d’Algerri.B.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Catorze vedells que es van escapar fa deu dies d’una granja d’Algerri deambulen des d’aleshores pels camps de panís d’aquesta població de la Noguera, la qual cosa ha provocat queixes d’agricultors pels danys que aquests animals ocasionen en els seus cultius.

Segons el propietari d’una d’aquestes finques, Ramon Graells, “a més de menjar-se el cereal, destrossen els camps, ja que són grossos i tomben les plantes”. L’arrendatari que l’explota, Blai Plensa, va remarcar que també suposa una pèrdua d’ingressos a les collites, ja que algunes zones “han quedat destrossades”. Va criticar que encara no s’hagin pres mesures per capturar aquests caps de bestiar “que estan causant nombroses pèrdues”.

Per aquesta raó, va anunciar que avui posarà una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra, ja que “algú s’ha de fer responsable del que està passant”. Va indicar que fa més d’una setmana que es van escapar 16 vedells, dels quals en van poder capturar dos. Els altres 14 continuen dispersos en petits grups. També va incidir en el perill que suposa que surtin a la carretera, ja que podrien causar accidents de trànsit.

L’alcalde, Miquel Plensa, va assenyalar que ja s’ha avisat els Agents Rurals, ja que es tracta d’una raça que “té bastant mal caràcter i cal que se n’encarregui algú que sàpiga com dirigir l’operació”. Va avançar que està previst que es faci avui. Per la seua part, el responsable del cos a Lleida, Llorenç Ricou, va remarcar que són conscients del perill que suposen, que els tenen vigilats i que els capturaran tots ben aviat.

tracking