SEGRE

CERTÀMENS ECOLOGIA

La Fira del Medi Ambient de Tàrrega acaba amb satisfacció d'expositors i visitants

Cinc mil persones i nombroses vendes de productes ecològics i de proximitat || El certamen promociona la Vall del Corb com un espai ric en papallones

El certamen va reunir mig centenar d’expositors al pavelló del Club Natació.

El certamen va reunir mig centenar d’expositors al pavelló del Club Natació.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega va tancar ahir la 21 edició de la Fira del Medi Ambient amb satisfacció tant dels visitants com dels expositors. Unes cinc mil persones van omplir el recinte firal al llarg d’un cap de setmana en què els paradistes van tenir nombroses vendes de productes ecològics i de proximitat. La nova ubicació del certamen, el pavelló del Club Natació, va tenir una bona acollida i es convertirà en seu de diferents esdeveniments després de l’acord entre l’ajuntament i el club. Ahir el públic va poder assistir a l’alliberament de dos xoriguers de la mà de l’associació Limonium Natura i els Agents Rurals.

La fira va promocionar a més la Vall del Corb com un espai ric en papallones. Va acollir una exposició amb 2.500 exemplars del naturalista Joan Condal, que es va completar amb una xarrada sobre la presència d’aquests insectes a la Vall del Corb a càrrec del doctor Joan Carles Hinojosa.

Així mateix, el Grup d’Ecologia i Medi Ambient de Tàrrega (GEMA) va presentar un pòster amb les cent papallones que es poden trobar a la Vall del Corb, la meitat de les 201 que s’han documentat a Catalunya. El certamen va reunir 50 expositors i va oferir 20 activitats de conscienciació ecològica, com tallers per als més petits. L’alcaldessa, Alba Pijuan, va destacar la recuperació de la fira, després de suspendre-la l’any passat per la pandèmia, per “ajudar a dinamitzar l’economia local”. Per la seua part, la regidora de Promoció Economica, Núria Robert, va subratllar l’èxit del tren turístic.

Destaca la recuperació de l’activitat econòmica i posa en relleu la conscienciació ecològica

Fora del recinte, l’horticultor Josep Pàmies, sancionat per difondre pseudoteràpies i negacionista de la Covid, va pronunciar, al marge del certamen, una conferència sobre plantes medicinals. Ho va fer després que l’edil Teresa Sala el convidés a fer una xarrada a la fira. La resta del govern local la va desautoritzar, el grup de la CUP la va expulsar i ella va anunciar la seua dimissió, que serà efectiva dijous.

El certamen va reunir mig centenar d’expositors al pavelló del Club Natació.

El certamen va reunir mig centenar d’expositors al pavelló del Club Natació.LAIA PEDRÓS

tracking