SEGRE

RAMADERIA INCIDÈNCIES

Operatiu 'extra' dels Rurals a la caça de vedells salvatges a Algerri

Preparen drons i un helicòpter perquè surtin dels panissars i evitar que arribin a la carretera C-26 || No descarten abatre'ls si perilla la circulació

Un grup de vedells després de dividir-se el ramat que es va escapar de la granja d’Algerri.

Un grup de vedells després de dividir-se el ramat que es va escapar de la granja d’Algerri.B.P..

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals preparen un dispositiu especial per capturar els catorze vedells salvatges que es van escapar fa deu dies d’una granja d’Algerri i que des d’aleshores provoquen danys als cultius i poden posar en perill la seguretat de la circulació a la C-26, la carretera que uneix Alfarràs amb Balaguer. El responsable dels Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, va apuntar que es tracta d’animals de la raça pastero, del sud d’Espanya, “que són salvatges i molt agressius, d’aquí la dificultat per capturar-los”. Va apuntar que s’està preparant un camp clos amb tanques ramaderes amb pinso i sal per atreure’ls i provar de caçar-los però va insistir en l’agressivitat dels animals.

A més a més, els catorze vedells s’han dispersat en dos grups. “En concret, ens preocupa un que s’està atansant a la carretera entre Alfarràs i Balaguer ja que poden posar en perill la seguretat en la circulació de vehicles.” Per això, els agents controlaran amb drons tèrmics i un helicòpter l’avanç dels animals i “actuarem dràsticament si hi ha perill a la carretera perquè podrien causar danys molt greus en les persones, no podem permetre que això passi”, va afirmar. Va afegir que el primer objectiu és capturar-los vius encara que serà un treball complicat ja que es tracta d’animals de més de dos-cents quilos.

Els vedells són propietat d’una explotació d’Altorricó, Unidad Ganadera Aragonesa, que en aquests últims deu dies no ha aconseguit agrupar-los després que s’escapessin d’una granja i finalment ha sol·licitat ajuda als Agents Rurals. El ramat està provocant seriosos danys als panissars d’Algerri, on es protegeix des de fa més d’una setmana, ja que trenquen les plantes (vegeu SEGRE d’aquest dilluns). Un dels pagesos afectats va presentar ahir denúncia als Mossos.

tracking