SEGRE

Air Nostrum s'adjudica els vols entre La Seu d'Urgell i Madrid

Hi haurà dos freqüències setmanals, divendres i diumenges, i bitllets des de 59 euros anada i tornada

L'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell

L'aeroport d'Andorra-La Seu d'UrgellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Air Nostrum, aerolínia franquiciada d’Iberia per a vols regionals, ha resultat adjudicatària del concurs convocat pel Govern d’Andorra per a la posada en marxa i operació de la ruta que uneix Andorra-La Seu d’Urgell amb Madrid. El president d’Air Nostrum, Carlos Bertomeu, mostra, en un comunicat, la seua "satisfacció per l’adjudicació de la ruta, que desenvoluparà la connectivitat del Principat en incloure-la al mapa de destinacions d’Iberia i de l’aliança Oneworld".

"Air Nostrum posarà els seus més de 25 anys d’experiència al servei d’Andorra, i li facilitarà una connexió, via l’aeroport de Madrid, amb més de vuitanta destinacions nacionals, europees i intercontinentals", ha assenyalat. En aquesta línia, Bertomeu posa de relleu "l’aposta d’Air Nostrum que, seguint la seua tradició d’inaugurar aeroports espanyols, torna a ser la primera en obrir una ruta regular a Andorra-La Seu".

Per la seua part, el ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern d’Andorra, Jordi Gallardo, ha ressaltat la importància d’aquesta adjudicació. "Per al Principat aquest acord és la culminació d’una vella aspiració, la de connectar per aire el nostre país amb la resta de ciutats d’Espanya, Europa i el món". "I ho fem de la mà –prossegueix– d’una companyia de gran prestigi i solvència. Air Nostrum aposta per Andorra i Andorra aposta per Air Nostrum: és el binomi perfecte i estem molt satisfets".

FREQÜÈNCIES

L’operació d’Air Nostrum per comunicar els aeroports d’Andorra-La Seu d’Urgell i Adolfo Suárez Madrid-Barajas disposarà de dos freqüències setmanals: divendres i diumenges. El disseny de l’operació permet escapades de cap de setmana i estades més prolongades. Els horaris preveuen sortides des de Madrid a les 14:30 hores, i des de La Seu a les 16:50 hores.

La companyia es planteja oferir uns horaris tarda/nit que facilitin més aprofitament de les hores del dia quan les condicions de l’aeroport ho permetin. Un ATR 72-600, de 72 places, serà el model d’aeronau que cobrirà el trajecte entre els dos aeroports. Els bitllets dels vols sortiran a la venda els propers dies des de 59 euros per trajecte, tot inclòs, per a viatges d’anada i tornada.

OPERACIÓ ESPECIAL DE NADAL

Encara que el conveni establia l’inici d’operacions a partir de la setmana del 10 gener, Air Nostrum ha inclòs ja La Seu d’Urgell -Andorra en la seua llista de destinacions amb operació especial per a aquest Nadal. La companyia inaugurarà la ruta el divendres 17 de desembre i seguirà amb operació els següents dies: diumenge 19, dijous 23, diumenge 26, dijous 30, diumenge 2 de gener, dijous 6 i diumenge 9. En tots els casos, les sortides des de Madrid seran a les 14:30 hores i des de la Seu a les 16:50 hores. A partir de la setmana del 10 de gener, la companyia continua la seua operació, però volant els divendres i diumenges, tal com estableix el conveni.

L’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell està ubicat a l’Alt Urgel, a la província de Lleida, i està gestionat per Aeroports de Catalunya.

tracking