SEGRE

RAMADERIA SUCCESSOS

Pagesos exigeixen treure els vedells dels panissars d'Algerri

Trepitjades dels vedells amb les plantes tirades al seu pas.

Trepitjades dels vedells amb les plantes tirades al seu pas.M.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els agricultors d’Algerri els panissars dels quals pateixen danys pels catorze vedells escapats d’una granja que des de fa més de dotze dies es distingeixen pel municipi reclamen mesures per treure’ls ja dels cultius. Asseguren que els desperfectes són cada vegada pitjors i adverteixen que han de preparar l’entrada de les màquines per collir. “Quan els capturin, farem entrar els pèrits perquè valorin els perjudicis i reclamar als responsables”, van explicar. Els animals són propietat d’una empresa d’Altorricó.

Alguns agricultors ja han posat denúncies als Mossos. Per la seua banda, els Agents Rurals prossegueixen amb el dispositiu per localitzar els vedells i capturar-los, però és una tasca complicada. Responsables del cos van indicar que dilluns a última hora van trobar un dels grups però ahir al matí ja s’havia desplaçat. “Estan en continu moviment a la recerca d’aliment i aigua”, van explicar.

La seua intenció és ajudar els ramaders a ficar els animals en un camp clos habilitat amb aquesta finalitat, atraient-los amb pinso i sal (vegeu SEGRE d’ahir i dilluns). També està previst localitzar-los amb drons i un helicòpter per poder capturar-los amb vida amb dards que els adormin.Si cap d’aquestes operacions no dona resultat no es descarta sacrificar-los. Els Agents Rurals estan preocupats perquè algun dels caps de bestiar pugui sortir a la carretera C-26 que va d’Algerri a Balaguer, atès que ja s’ha donat aquesta circumstància. Temen que els animals provoquin algun accident. Es tracta d’una raça acostumada a pasturar a l’aire lliure i que podria ser perillosa.

tracking