SEGRE

EMERGÈNCIES LABORAL

Readmeten tres bomberes de Lleida expulsades per alletar els fills

Interior els havia comunicat que les apartava del cos de voluntaris al no complir les hores obligatòries quan van donar a llum || L'administració reconeix l'error

Sara Pastoriza i Míriam Calvet, amb el cap del parc de Bombers d’Agramunt, Ramon Escudé.

Sara Pastoriza i Míriam Calvet, amb el cap del parc de Bombers d’Agramunt, Ramon Escudé.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Interior farà marxa enrere i aturarà l’expulsió d’almenys tres bomberes voluntàries lleidatanes a les quals mesos enrere va comunicar que les apartava del cos per no complir les hores obligatòries després de donar a llum. Es tracta de bomberes que no van poder complir el mínim d’hores exigit o que no es van descarregar l’aplicació que registra l’activitat perquè feia poc que havien estat mares i estaven alletant els fills. Des de Bombers van assegurar a aquest diari que “hem detectat un error i estem treballant per solucionar-lo”. A més, revisaran tots els casos per si hi hagués altres errors.

Una de les afectades és Sara Pastoriza, bombera del parc d’Agramunt, que explica que “vaig tenir el meu segon fill i no vaig poder complir les hores perquè l’estava alletant. Vaig rebre la carta d’expulsió, vaig al·legar, van tombar el primer recurs i he tornat a recórrer”. Patoriza, de trenta-cinc anys i bombera des de fa més d’una dècada, comenta que “el problema més gran ha estat la falta d’informació. Et volen expulsar i, alhora, anuncien que busquen més bomberes per al cos”.

Una altra de les bomberes expulsades ha estat Míriam Calvet, de quaranta anys i del parc d’Almacelles. “Soc infermera de professió i demanen que faci 876 hores, que ve a ser la meitat de la meua jornada laboral. Ara, amb dos fills, no tinc aquesta disponibilitat.” Calvet va afirmar que “la pandèmia va parar tots els serveis preventius als quals acudia com esdeveniments esportius, que em permetien sumar hores. Recordo una vegada que fins i tot li vaig donar el pit al meu fill durant un d’aquests serveis”.

No es va descarregar l’aplicació i fa poc li van demanar que tornés tot el material que tenia. Les dos afirmen que en aquests casos s’hauria de donar algun tipus de discriminació positiva i demanen que s’estudiï cada situació. “Som bomberes implicades, és injust que ens facin fora.” El cap del parc de Bombers d’Agramunt, Ramon Escudé, va apuntar que “hi ha expulsions que han estat totalment injustes”. Uns 200 bombers, més de mig centenar a Lleida, han estat expulsats en els últims mesos. L’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya va presentar una denúncia a la Fiscalia.

tracking