SEGRE

MUNICIPIS DEMOGRAFIA

Tiraran cases en ruïna per repoblar un poble de Lleida

La CHE adjudica demolicions en aquest nucli de Bassella, inundat en part per Rialb || Antics veïns volen tornar a habitar-lo

Vista d’una de les construccions que demoliran.

Vista d’una de les construccions que demoliran.CHE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha adjudicat la demolició dels edificis en ruïnes del nucli de la Clua, a Bassella. Sis empreses optaven a aquests treballs, que executarà Obras y Servicios Públicos SA per 103.812 euros. Les demolicions es portaran a terme en cases i coberts en mal estat que representen un perill per als veïns i l’adjudicatari haurà d’adequar els solars després de demolir les edificacions. Aquesta actuació permetrà al consistori impulsar intervencions per desenvolupar turísticament la zona pròxima a l’embassament de Rialb i ressuscitar la part del nucli que no va quedar negada pel pantà.

Paral·lelament, l’ajuntament i la CHE negocien la fórmula perquè, quan es tirin els edificis en ruïnes, els terrenys passin a ser municipals per poder vendre les parcel·les i revitalitzar el poble, ja sigui a través d’una cessió gratuïta o una compra a preu simbòlic. Antics veïns de la Clua, amb cases i finques expropiades per la construcció del pantà, que es van veure obligats a anar-se’n ja han mostrat interès a tornar a tenir un habitatge al poble. L’empresa encarregada de les demolicions tardarà dos mesos a completar les tasques. Es tirarà el dipòsit d’aigua i Cal Solanes, Cal Casanova, Cal Puit, Cal Miger i Cal Joanet, que són les edificacions que s’han anat degradant amb el pas dels anys.

tracking