SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORT

Air Nostrum farà 210 vols a l'any entre la Seu i Madrid

Andorra adjudica a la companyia aquesta línia amb dos freqüències setmanals a partir del desembre || El bitllet costarà des de 59 €

Imatge d’arxiu d’un vol a Palma des de la Seu.

Imatge d’arxiu d’un vol a Palma des de la Seu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Andorra va aprovar ahir en el Consell de Ministres l’adjudicació de la línia aèria de la Seu-Madrid a l’aerolínia Air Nostrum (Iberia Regional). El bitllet costarà a partir de 59 euros (si es compra amb molta antelació), la qual cosa permetrà fer un viatge d’anada i tornada per uns 118 euros “amb totes les taxes incloses”, tal com va explicar ahir el ministre de Presidència, Economia i Empresa d’Andorra, Jordi Gallardo. “Es tracta d’un preu més competitiu del que esperàvem i es mantindrà durant el primer any de ruta”, va afegir.

La companyia posarà a la venda els bitllets a través de la plataforma One World, cosa que permetrà enllaçar els vols amb destinacions de tots els continents. L’aerolínia operarà 210 vols a l’any i el primer serà el 17 de desembre. Air Nostrum operarà els divendres i els diumenges a la tarda i excepcionalment els dijous en dates especials, com per exemple el 23 de desembre.

La sortida de Madrid serà a les 14.30 hores i des de la Seu a les 16.50 hores. El pla de negoci de l’aerolínia contempla transportar uns 10.000 passatgers “en el millor dels casos”, segons el govern andorrà. Utilitzaran dos tipus d’aeronaus, un ATR-72, que mai no podrà anar al màxim de la seua capacitat, i un ATR-42.

El cost econòmic màxim que aportarà l’executiu andorrà serà de 630.000 euros, 20.000 menys del que havien marcat al plec de clàusules del concurs. Aquest import es reduirà en funció del nombre de viatgers. El ministre Gallardo va destacar la importància de l’adjudicació, que representa “la culminació d’una vella aspiració, la de connectar per aire el nostre país amb la resta de ciutats d’Espanya, Europa i el món”.

D’altra banda va destacar “el prestigi, la solvència i la confiança que aporta” l’operador Air Nostrum. Finalment no van descartar ampliar les freqüències dels vols i operar durant la setmana. “Veurem l’acceptació de la ruta i les freqüències durant l’any”. Air Nostrum també preveu unir la Seu amb París i Lisboa.

tracking