SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Jutgen tres joves per una brutal pallissa a Balaguer

Les dos parts s'acusen mútuament al judici || Els forenses diuen que una víctima va rebre una punyalada amb “risc vital”

Els tres acusats, ahir durant el judici a l’Audiència de Lleida.

Els tres acusats, ahir durant el judici a l’Audiència de Lleida.LAURA CORTÉS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va acollir ahir un judici contra tres joves acusats de clavar una brutal pallissa a dos germans a Balaguer el novembre del 2019. Les víctimes van relatar que van ser agredits pels joves amb una barra de ferro, un ganivet i un tornavís, mentre que els acusats van declarar que van ser els germans els que els van agredir. Durant el judici, els forenses van assenyalar que una de les víctimes va rebre una punyalada a l’abdomen amb “risc vital”, ja que van afirmar que “si no hagués rebut assistència urgent podria haver mort”.

Així mateix, el jove va necessitar una transfusió de sang, va ser intervingut quirúrgicament en tres ocasions i va estar vuit dies ingressat a l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Els dos germans van declarar que van quedar amb un dels acusats a l’aparcament d’un supermercat a Balaguer per anar a deixar dos noies amb les quals havien sortit, una d’elles parella d’un dels acusats, i que a l’arribar, els tres els van colpejar amb una barra de ferro. A un d’ells, segons van dir, també el van apunyalar amb un ganivet i un tornavís, la qual cosa coincideix amb les lesions que es recullen a l’informe mèdic que van confirmar ahir els forenses. Per la seua part, els acusats van declarar que no van portar cap arma blanca, tampoc una barra de ferro, i que van ser ells els que es van defensar dels cops que els clavaven els dos germans.

El judici continuarà demà amb la declaració d’agents dels Mossos d’Esquadra que no van poder intervenir ahir. La Fiscalia sol·licita per als tres acusats, en presó preventiva des del moment dels fets, una pena de dotze anys de presó per a cada un pels delictes d’intent d’homicidi i lesions. L’acusació particular, representada per Xavier Prats, de Prats Advocats, eleva la petició als quinze anys de presó.

El Ministeri Públic també sol·licita que indemnitzin les víctimes amb 35.000 euros i una multa de 5.400 euros per un delicte de danys per tirar pedres contra el vehicle dels germans.

tracking