SEGRE

Readmeses tres bomberes de Lleida discriminades

Sara Pastoriza i Míriam Calvet, amb el cap del parc de Bombers d’Agramunt, Ramon Escudé.

Sara Pastoriza i Míriam Calvet, amb el cap del parc de Bombers d’Agramunt, Ramon Escudé.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tres bomberes voluntàries que el departament d’Interior readmetrà pertanyen als parcs d’Agramunt, Cervera i les Borges Blanques, segons van informar ahir des de Bombers de la Generalitat. Val a recordar que diverses bomberes van rebre la notificació de revocació per no complir les hores obligatòries al donar a llum i estar alletant els seus fills, com va avançar SEGRE ahir dimecres.

Des de Bombers van assegurar a aquest diari que “hem detectat un error i estem treballant per solucionar-lo. S’aturarà la revocació de tres bomberes voluntàries, que es trobaven en una situació similar i seran readmeses”. Una d’aquestes afectades és Sara Pastoriza, del parc d’Agramunt, que va afirmar que “encara avui [per ahir] no he rebut cap notificació però estic molt contenta perquè s’estava cometent una injustícia”.

Per la seua part, l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca) va denunciar que “centenars de companys i companyes han estat expulsats injustament”. Al seu torn, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va assegurar que “revertim una decisió injusta del passat que calia reconèixer, esmenar i corregir”.

D’altra banda, un total de 422 dones s’han inscrit en la nova convocatòria de 250 places, “la xifra més alta registrada”. Només hi ha un 2,1 per cent de dones a Bombers.

tracking