SEGRE

COMUNICACIONS FERROCARRIL

Viatgers aplaudeixen el traspàs de la línia de Manresa a FGC

CCOO demana que Renfe dupliqui freqüències ja || “Abandó” de la línia o falta de cobrament de bitllets, entre les crítiques ara

Un tren de l’R-12 sortint ahir de l’estació de Mollerussa.

Un tren de l’R-12 sortint ahir de l’estació de Mollerussa.ORIOL BOSCH/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Usuaris de la línia de Manresa (R-12) es van mostrar ahir satisfets pel traspàs de la gestió de la línia, que a partir del 2024 l’operarà Ferrocarrils de la Generalitat en lloc de Renfe. Aquesta operació comporta una millora en el servei amb la duplicació de trajectes de Lleida a Cervera i la compra de quatre trens. Viatgers consultats van lamentar ahir la falta de combinacions actual i que en molts casos deixen els passatgers “tirats” durant hores a Lleida.

La valoració actual del servei que fan els usuaris és crítica, sobretot per la falta de freqüències (sis per sentit fins a Cervera) i per l’absència de combinacions entre capitals de comarca i Lleida. Ramona Gomà, usuària de Bell-lloc, va explicar fins i tot amb sorpresa que ahir no li van cobrar el bitllet per anar fins a Mollerussa perquè no va passar el revisor. Annabel Coria, una altra veïna del Pla, va dir que per estar a Lleida a les 15.00 ha d’agafar el tren de les 11.00 hores, mentre que l’autobús no és una alternativa pel preu, va dir.

Ricard Farré, que cada dia va de Mollerussa a Lleida, va considerar que la línia està “abandonada” malgrat que fa un any la van millorar i es tarda 20 minuts a arribar a Lleida.El sindicat Comissions Obreres va criticar en canvi l’anunci de la Generalitat i va reclamar implantar ja les 12 freqüències per sentit a càrrec de Renfe de forma temporal i va lamentar que només hi hagi una freqüència més en la línia de la costa i que en direcció a Montsó el tren no pari a Raimat ni Almacelles.La Generalitat, per la seua part, va vincular el traspàs de Rodalies a l’aprovació dels pressupostos de l’Estat malgrat que el vicepresident, Jordi Puigneró, inicialment l’havia dissociat. En canvi, va dir que també s’hauria de debatre a la comissió bilateral.

tracking