SEGRE

Absolt d'abusos a la neta d'una amiga a Balaguer

L’acusat s’enfrontava a nou anys de presó

Imatge dels jutjats del Canyeret.

Imatge dels jutjats del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha absolt un home de 80 anys acusat d’abusar d’una nena de 10 anys a Balaguer. El tribunal afirma que “no ha aconseguit assolir la convicció necessària per emetre un pronunciament condemnatori, estimant que la declaració de la menor resulta clarament insuficient” perquè ha incorregut “en contradiccions i ambigüitats” i posteriorment va variar “substancialment el seu relat”. A més, determina que cap de les proves practicades en el judici, com la declaració dels testimonis, no corroboren la denúncia de la menor.

L’acusat, que va negar els fets i estava defensat per l’advocat Enric Rubio, s’enfrontava a una condemna de fins nou anys de presó, que era el que sol·licitava l’advocat de la Generalitat per un delicte continuat d’agressió sexual a menor de 16 anys. Per la seua part, la Fiscalia i l’acusació particular van demanar una condemna de vuit anys i mig de presó.

En el judici, celebrat el passat 15 de setembre, la menor va explicar que els suposats abusos van ser tocaments, i que “va exagerar” el seu relat obligada per la seua àvia. “Aprofitava quan estàvem sols per tocar-me i va intentar donar-me una bufetada”, va relatar. Els psicòlegs van avalar la credibilitat de la declaració. En aquest sentit, el tribunal recorda que la nena “va admetre en l’acte del judici que s’havia inventat fets en la seua primera declaració”, que és en la que es van basar els psicòlegs. Per tot això, l’Audiència absol l’acusat per falta de proves.

tracking