SEGRE

Alcarràs arxiva la denúncia de dos policies al tinent d'alcalde

Els urbans l’acusaven d’abús de poder i assetjament laboral

Manel Ezquerra

Manel Ezquerra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcarràs ha arxivat l’expedient administratiu obert el 30 de juliol arran de l’enfrontament de dos policies locals i el llavors primer tinent d’alcalde, Manel Ezquerra. Els policies, un home i una dona, el van denunciar per un presumpte delicte d’abús de poder, assetjament laboral i discriminació de gènere per uns fets que van succeir davant de casa d’Ezquerra i després a la comissaria de la Policia Local. Ezquerra sempre ha negat taxativament aquestes acusacions.

Aquest enfrontament va provocar que a l’agost l’alcalde, Jordi Janés (JxCat), suspengués temporalment les funcions d’Ezquerra al govern municipal (era primer tinent d’alcalde i regidor de Governació) al no accedir a apartar-se de l’equip de govern. Ezquerra i els altres dos edils de Sempre Alcarràs, la seua formació política, van abandonar i van deixar Junts en minoria al consistori.

Janés va assegurar que s’ha arxivat l’expedient a l’haver-hi dos versions contraposades dels fets registrats al carrer a finals del mes de juliol. No obstant, va remarcar que el cas està judicialitzat i que la denúncia dels agents pels enfrontaments que hi va haver a la comissaria de la Urbana segueix la seua tramitació al Jutjat numero 2 de Lleida, tot i que encara no ha pres declaració a cap dels implicats. Ezquerra va mostrar ahir la seua satisfacció per la decisió municipal i va remarcar que espera que “l’equip de govern li restitueixi els seus càrrecs a ell i als edils de Sempre Alcarràs si no es vol incórrer en una deslleialtat al pacte de govern al qual van arribar després de les municipals del 2019”.

Suspensió temporal

En virtut d’aquest pacte, Ezquerra va ser alcalde un any i mig i Janés el va rellevar fins a final de mandat. Janés va recordar que només se’l va suspendre temporalment en els seus càrrecs i que va ser Ezquerra i els edils del seu partit els que van decidir deixar l’equip de govern. Així mateix, l’alcalde va assegurar que s’espera la decisió judicial en aquest sentit.

tracking