SEGRE

SUCCESSOS ALDARULL

Clava un cop de puny a un metge al CAP de la Pobla de Segur

Va ser dimarts i la víctima l'ha denunciat davant dels Mossos, que ho investiguen || L'agressió no va ser per un tema mèdic sinó per qüestions d'índole personal

Imatge del CAP de la Pobla de Segur.

Imatge del CAP de la Pobla de Segur.GOOGLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un metge va ser agredit dimarts per un veí de la Pobla de Segur al Centre d’Atenció Primària d’aquesta localitat del Pallars Jussà. L’aldarull es va produir cap a les 9.00 hores, segons va avançar Pallars Digital. Concretament, el ciutadà va clavar un cop de puny al facultatiu, que ja ha presentat la corresponent denúncia als Mossos d’Esquadra, i va intentar clavar-li més cops al caure a terra.

Va ser reduït per personal del centre i altres ciutadans que es trobaven al lloc dels fets. Quant als motius de l’agressió, fonts policials van indicar que no va ser per un tema mèdic sinó que hauria estat per qüestions d’índole personal. El cas ja l’està investigant un jutjat de Tremp.

La denúncia de l’agressió va provocar que ahir els ajuntament de la Pobla, la Torre de Capdella, Salàs de Pallàs, Conca de Dalt, Sarroca de Bellera, Senterada i l’EMD d’Espui fessin públic un comunicat conjunt en el qual denuncien “l’acte violent succeït aquest dimarts contra el nostre metge, R.M., al CAP de la Pobla de Segur on, mentre passava consulta, va ser agredit en presència de la infermera, G.A.”. Per tot plegat, “condemnem tot acte de violència i donem tot el nostre suport al doctor i la infermera, aprofitant per denunciar i posar en evidència la vulnerabilitat a la qual està exposat el personal sanitari”, van afegir.Fa just un mes, la Guàrdia Urbana va detenir a Lleida una dona de quaranta-vuit anys acusada d’agredir una infermera del CUAP Prat de la Riba. Va ser arrestada com a presumpta autora d’un delicte d’atemptat contra un funcionari públic.

Una de les infermeres que hi havia al CUAP va explicar als agents que una de les usuàries l’havia agredit després que, seguint el protocol Covid, no se li permetés l’accés a l’interior perquè acompanyés un familiar. Segons la denunciant, la dona va començar a cridar-la i va acabar agredint-la físicament, donant-li cops i empenyent-la

Set ajuntaments de la comarca van fer un comunicat de suport al facultatiu

Només dos casos denunciats el 2020 a Lleida però més insults La pandèmia ha disparat les agressions als sanitaris en forma d’insults i amenaces, i les que més ho han patit han estat les metgesses d’Atenció Primària, que suporten el 60 per cent dels atacs de ciutadans crispats. De fet, metges de família de Lleida afirmen que han rebut amenaces per pacients que diuen que no són atesos, ja que la pandèmia va anul·lar les visites presencials, tot i que sí que han estat atesos per telèfon. No obstant, gairebé cap acaba sent denunciada, ja que segons va informar el març passat el Col·legi de Metges de Lleida, l’any 2020 tan sols es van registrar oficialment dos agressions, mentre que l’exercici anterior no n’hi va haver cap. Segons l’Organització Mèdica Col·legial, a Espanya les agressions van baixar un 35 per cent, amb 441 casos.

tracking