SEGRE

DOCÈNCIA POLÈMICA

Concentració a Tàrrega contra el suposat masclisme d'un professor

Estudiants de l'Escola Ondara protesten contra un docent substitut || Educació activarà el protocol de suport a l'alumnat en situació de violència

Imatge de la concentració que van dur ahir a terme els estudiants.

Imatge de la concentració que van dur ahir a terme els estudiants.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un grup d’alumnes de l’Escola Ondara de Tàrrega es va concentrar dimecres i ahir al davant de les portes del centre educatiu per mostrar el seu rebuig dels suposats comentaris “desafortunats, masclistes i misògins” d’un professor substitut de filosofia a classe. A la concentració, que va comptar amb el suport del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de Tàrrega, van mostrar una pancarta amb el text “Ens volem sentir segures a l’aula!”. Algunes de les manifestants van explicar que aquest professor “realitza comentaris masclistes a alumnes menors abusant del seu poder per exercir assetjament”.

Segons la seua versió, “el professor s’ha justificat dient que era humor i que nosaltres no tenim la capacitat d’entendre aquestes bromes misògines; diu que és el seu humor i l’hem de respectar”. Les manifestants van detallar algunes coses del docent com «convidar una alumna menor a sopar a casa i “al que sorgeixi”, sent ell més gran i tenint una posició de poder sobre nosaltres, o dir-li també que volia fer-li classes de llengua, comentaris amb connotacions sexuals que considerem molt desagradables, incòmodes i inadequats». També van lamentar que “pugui continuar fent classes amb tranquil·litat i sense cap conseqüència”.

L’objectiu és que “se’ns escolti una vegada per totes i que Educació mogui un dit i no permeti que aquest professor segueixi en contacte amb alumnes menors i fent classes”. Van avançar que seguiran fins que hi hagi una solució. El centre i Educació estan buscant-la.

El centre educatiu busca una solució al conflicte Des de la direcció del centre van explicar que treballen per buscar una solució des del primer dia ja que no és una situació desitjada. Precisament ahir va tenir lloc una reunió amb un inspector que van valorar “positivament”. Per la seua banda, des del departament van afirmar ahir a aquest diari que “la USAV [Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència] activarà el protocol corresponent per tractar aquest cas”. La situació amb la qual es troba aquestes setmanes l’Escola Ondara de Tàrrega és totalment contrària als principis del centre, que mitjançant els seus docents i els projectes, s’ha convertit en un referent a favor del feminisme. En aquest sentit, la perspectiva de gènere és una de les temàtiques més recurrents als seus projectes. Per exemple, l’any passat, a l’assignatura de Projectes Interdisciplinaris de tercer curs del Grau de Disseny, van portar a terme tres accions de guerrilla com a forma de resposta a problemàtiques de gènere treballades a l’aula des de les disciplines del disseny d’interiors i gràfic. Eren: “Si calles, ets còmplice” (per visualitzar conflictes de gènere); “Buena, bonita y barata” (acció al mercat de Torrefarrera), i “No és feminista” (per visualitzar micromasclismes).

tracking