SEGRE

MUNICIPIS PLENS

L'Urgell preveu desplegar el porta a porta el 2022

Seria parcial, per a la recollida domiciliària només de l'orgànica i la fracció resta || Copiarà l'actual model d'Agramunt

Teresa Sala (a la pantalla) es va acomiadar ahir del ple de Tàrrega.

Teresa Sala (a la pantalla) es va acomiadar ahir del ple de Tàrrega.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de l’Urgell treballa per implantar el sistema de recollida de residus porta a porta parcial a tota la comarca durant el primer trimestre del 2022. Es tracta del sistema que ja aplica Agramunt amb èxit des del mes de març passat i que consisteix a dedicar el porta a porta a les fraccions orgànica i resta mentre que les altres fraccions es recullen amb el format tradicional de contenidors. Aquesta és la proposta més viable segons conclou l’estudi encarregat per l’ens comarcal a Ecostudi.

Falta acabar de concretar els detalls amb tots els alcaldes. Així ho va anunciar ahir el president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells, durant el ple de la corporació. A la sessió també es va aprovar una modificació del pressupost de 15.000 euros per finançar l’increment del preu de la llum a la xarxa de proveïment de l’aigua de la Vall del Corb.

Precisament la setmana vinent està previst que comencin les reivindicades obres de millora de la xarxa. En aquest sentit, Balcells va anunciar un projecte per instal·lar plaques solars per poder autoproveir la instal·lació i reduir el cost de la factura elèctrica. D’altra banda, al ple van prendre possessió del càrrec quatre nous consellers comarcals: Georgina Procter (ERC), Sara Reñé, Salvador Balcells i Òscar Abascal (Junts).

Per la seua banda, el portaveu de Junts, Jaume Pané, va presentar la renúncia i ara el portaveu de l’oposició serà Raül Palacios. Josep Batlle ocuparà la plaça de Pané.D’altra banda, el ple de l’ajuntament de Tàrrega va aprovar ahir a la nit la modificació de les ordenances del 2022. La principal és la pujada d’un 20 per cent de la taxa d’escombraries, que passarà de 97,20 a 116,64 euros i de 65,49 a 78,59 euros als agregats.

El ple va servir per fer efectiva la renúncia al càrrec de l’edil Teresa Sala, que va cessar després que li fos vetada una conferència de Josep Pàmies en el marc de la Fira del Medi Ambient. En la intervenció, va carregar contra la gestió de la pandèmia i contra l’estratègia de la vacuna contra la Covid.

tracking