SEGRE

RESIDUS TAXES

La Segarra apuja 6 euros la taxa de la brossa per al 2022

Afecta 10.238 habitatges, que passaran a pagar-ne 124

Imatge de la sessió plenària del consell de la Segarra.

Imatge de la sessió plenària del consell de la Segarra.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de la Segarra va aprovar al ple de dimecres un increment del 5% de la taxa de residus. Segons el conseller responsable de residus, Josep Maria Castella, la pujada és una mica superior a l’IPC, 4,7%, i respon al fet que el 2020 s’havien congelat les taxes per la crisi de la Covid. D’aquesta manera, 10.238 habitatges de la Segarra passaran de pagar 118 euros anuals a pagar-ne 124.

El consell no aplicarà aquest augment als bars, restaurants, hotels i establiments comercials, excepte els d’alimentació. Va afegir que la Covid ha provocat un augment a la producció de residus a tota la Segarra. Així doncs, el 2020 es van generar gairebé 11.000 tones de residus municipals, un increment de més del 8 per cent respecte a l’any anterior.

En el cas dels centres de recollida comarcals de Cervera i Guissona, es van gestionar també un 30 per cent més de residus que el 2019, “un increment mai vist anteriorment”. Castella calcula que aquest 2021 la pujada encara serà superior. Segons dades recents de l’Agència de Residus de Catalunya, la Segarra és la setena comarca catalana pel que fa a índexs de reciclatge.

Les comarques amb millors índexs de separació de fraccions són les que tenen implantada la recollida porta a porta. D’altra banda, el ple va debatre una al·legació presentada pel grup Agbar contra l’adjudicació de la reparació de les conduccions d’aigua de fins a set municipis de la comarca per un import de gairebé 500.000 euros.

tracking