SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Borràs demana preservar Vallmanya

Reclama la implicació de les administracions per “donar una solució” a la casa de la família de Macià || L'Albi recorda el temporal que fa dos anys va arrasar les Garrigues

Borràs, segona per l’esquerra, ahir a Vallmanya.

Borràs, segona per l’esquerra, ahir a Vallmanya.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va instar ahir a preservar la casa de la família Macià-Lamarca a Vallmanya (Alcarràs), on el president Francesc Macià passava llargues temporades. Borràs va demanar que la Generalitat, Diputació i ajuntament puguin “donar una solució” que “no només passi per la compra” sinó també per “un projecte de rehabilitació i un pla d’usos”. Durant la visita a aquest municipi del Baix Segre, també es va reunir amb representants del sector primari i de les energies renovables per conèixer de primera mà els seus punts de vista per avançar cap a la sobirania energètica.

Borràs va visitar la planta de compostatge de SAT Alcarràs Bioproductors. Així mateix, va presidir a l’Albi l’acte de commemoració del temporal que fa just dos anys va arrasar les Garrigues. Aquest municipi va ser un dels més perjudicats per la DANA, que també va afectar el Pla d’Ur-gell, Urgell, Segarra i Segrià.

A l’acte, la presidenta del Parlament va inaugurar el Parc de la Solidaritat, dedicat a totes les persones que van patir les conseqüències de les riuades i als voluntaris que es van bolcar a ajudar els afectats. Borràs també es va reunir a Torrebesses amb alcaldes de pobles petits de Lleida i va assenyalar que “abordar la despoblació rural i la situació dels micropobles és fonamental per a Catalunya”. L’Associació de Micropobles va demanar participar en les iniciatives parlamentàries que els afectin.

Borràs, segona per l’esquerra, ahir a Vallmanya.

Borràs, segona per l’esquerra, ahir a Vallmanya.JORDI ECHEVARRIA

tracking