SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

Dotze voluntaris responen a la crida d'Àger i passegen els usuaris de la residència

Ho fan una vegada a la setmana després de l'aixecament de les restriccions de mobilitat || “Sortir és molt important per a ells. L'empremta de la Covid és molt dura”, afirmen els veïns i cooperants

Voluntaris i usuaris de la residència van aprofitar ahir el sol per entrar en calor en ple carrer.

Voluntaris i usuaris de la residència van aprofitar ahir el sol per entrar en calor en ple carrer.E.FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Salvador, la Dolors i la Núria són alguns dels dotze voluntaris d’Àger que van a la residència municipal de gent gran per passejar pels carrers del poble els usuaris una vegada a la setmana. Ho fan per solidaritat i perquè els ancians puguin tenir més contacte social amb la resta de veïns de la població després de gairebé un any i mig tancats arran de la pandèmia de Covid-19. “El centre és molt familiar i tots ens coneixem.

Passar aquesta estona amb ells és un benefici mutu que a tots ens enriqueix”, va explicar Dolors Manasanch, una de les voluntàries. Aquesta residència de la Noguera va ser la primera de Lleida en la qual es van detectar casos de coronavirus. Amb una trentena d’usuaris, cinc van morir per Covid i una altra vintena van emmalaltir.

Des de la direcció del centre es va fer recentment una crida per buscar voluntaris que poguessin acompanyar els residents, la majoria, en cadira de rodes. “Ens faltaven mans per treure’ls a tots i al final la resposta no va poder ser més satisfactòria. Veïns, familiars i coneguts trucaven per saber el dia i l’hora de sortida”, va assegurar el director del centre, Roger Montanera.

“Aquesta és la millor manera de recuperar la normalitat, el confinament va ser dur per a tothom, però ells van estar molts dies tancats a les habitacions, aïllats i sense veure ningú i, ara, poder sortir, prendre el sol, que els toqui l’aire fresc i relacionar-se una estona és la millor medicina que poden tenir”, va dir.“Ells ens ho agraeixen i nosaltres també. Personalment, em fa molta il·lusió participar-hi. Estic jubilat i conec la majoria de residents, parlem, intercanviem anècdotes i no veig cap altra manera millor de col·laborar amb ells”, va explicar ahir Salvador Gesé.

També Núria Llarden va assegurar que la iniciativa és “molt bona. Sortir per a ells és important després del dur aïllament. L’empremta de la Covid-19 és molt dura i ara tots necessitem aquests actes d’humanitat”.Els somriures, les abraçades i el bon humor són alguns dels ingredients que utilitzen els voluntaris, d’edats diverses, cada setmana per passar una estona amb els “seus padrins”.

La iniciativa seguirà mentre la meteorologia ho permeti abans del dur hivern.

Voluntaris i usuaris de la residència van aprofitar ahir el sol per entrar en calor en ple carrer.

Voluntaris i usuaris de la residència van aprofitar ahir el sol per entrar en calor en ple carrer.E.FARNELL

tracking