SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Més de 240 menors han demanat protecció per violència masclista

Als jutjats de Lleida, que han atès la petició d'un centenar d'adolescents en deu anys || Alerta per la “normalització” d'aquesta xacra entre els més joves

Protesta d’alumnes de l’Escola Ondara de Tàrrega dijous pels comentaris d’un professor.

Protesta d’alumnes de l’Escola Ondara de Tàrrega dijous pels comentaris d’un professor.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 240 menors d’edat de les comarques lleidatanes han hagut de demanar algun tipus de protecció per part dels jutjats al ser víctimes de violència masclista. Són xifres que corresponen a les ordres judicials adoptades en l’última dècada, en la qual 248 nenes i adolescents en situació de violència de gènere han demanat protecció i els jutjats de Lleida l’han concedit a un centenar. Aquests casos de violència masclista es donen en les més diverses circumstàncies, encara que sobretot en les relacions de parella o amb companys d’institut.

Precisament aquesta setmana tant Save the Children com l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere alertaven de la “normalització” de la violència masclista entre els més joves. En un informe, l’organització constata que moltes nenes i joves menors de divuit anys queden fora del focus de les campanyes, els recursos i les opcions més centrades en la prevenció, amb la qual cosa es produeix “més invisibilització” de les seues circumstàncies, i es mantenen així els rols sexistes entre els adolescents. Per la seua part, l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere va alertar que 190 dones menors de 21 anys es troben en alt risc per violència masclista al conjunt de l’Estat.

A Lleida, en els últims dos anys i fins al mes de juny del 2021, els serveis d’atenció de la Generalitat van atendre més de 60 menors d’edat que denunciaven haver patit algun tipus de violència per part de les seues parelles o exparelles, la majoria a nivell psicològic, però també físic i sexual.

El professor investigat a Tàrrega, de baixa

El departament d’Educació està investigant els fets que van tenir lloc a l’Escola Ondara de Tàrrega des de principis d’aquest curs després que alguns alumnes acusessin el professor substitut de filosofia d’haver fet suposats comentaris “desafortunats, masclistes i misògins” a classe, tal com va avançar SEGRE ahir. Fonts de la conselleria van confirmar ahir a aquest diari que “estem fent les investigacions corresponents” després d’activar el protocol per part de l’USAV (Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència).

Així mateix, des d’Educació van indicar que “el professor està de baixa”, per la qual cosa de moment no imparteix classes. Algunes alumnes havien deixat d’assistir-hi com a forma de pressió. Un grup d’alumnes d’aquest centre es van concentrar dimecres i dijous per aquesta causa.

Segons van denunciar, aquest professor “fa comentaris masclistes a alumnes menors abusant del seu poder per exercir assetjament, i ho justifica dient que és humor”. Van demanar que aquest professor deixi d’impartir classes. El centre i Educació busquen una solució al conflicte.D’altra banda, entitats feministes del Pallars han emès un comunicat per denunciar comentaris masclistes en una actuació musical durant les festes de Llessui el setembre passat.

tracking