SEGRE

HABITATGE ACCÉS

Maldà lloga un pis a joves per ajudar-los en l'emancipació

A la Casa del Metge i amb ús de caràcter temporal

L’antiga Casa del Metge, en desús des de fa més d’una dècada.

L’antiga Casa del Metge, en desús des de fa més d’una dècada.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Maldà ha aprovat recentment les condicions d’ús d’un dels habitatges de la Casa del Metge. L’alcaldessa, Anna Salla, va explicar ahir que l’objectiu és fomentar l’emancipació dels joves i garantir l’accés a un habitatge digne. En aquest sentit, el consistori preveu que l’ús de l’habitatge sigui temporal perquè puguin beneficiar-se’n el màxim nombre de persones i està destinat a joves d’entre divuit i trenta anys.

L’ajuntament va iniciar la rehabilitació de l’antiga Casa del Metge fa quatre anys. L’edifici està en desús des de fa més d’una dècada. Ubicat a la zona esportiva, consta de dos pisos

L’objectiu és que puguin beneficiar-se’n el màxim de joves, que han de tenir entre 18 i 30 anys

Aquesta iniciativa està relacionada amb el projecte de masoveria urbana que va començar el consell comarcal de l’Urgell, en col·laboració amb l’ajuntament, en aquest municipi com a prova pilot de la comarca, un model d’habitatge semblant al lloguer en el qual els inquilins cobreixen el pagament en espècies, és a dir, rehabilitant l’habitatge.

Així mateix, la localitat de Maldà és un dels vint petits municipis catalans que han estat seleccionats per acollir les proves pilot del nou Programa de promoció de l’habitatge en el món rural, impulsat per la Generalitat.

tracking