SEGRE

Condemnat a 9 anys d'inhabilitació l'alcalde d'Almacelles per prevaricació administrativa

Josep Ibarz va anar a judici acusat de fer contractacions a dit

Contractats per l'Ajuntament d'Almacelles reconeixen que no van fer cap concurs públic

Contractats per l'Ajuntament d'Almacelles reconeixen que no van fer cap concurs públicACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 1 de Lleida ha condemnat l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, a 9 anys d'inhabilitació per a càrrec d'alcalde, tinent d'alcalde o regidor, així com qualsevol càrrec electe en l'àmbit autonòmic i estatal, per un delicte continuat de prevaricació administrativa.

Ibarz va anar a judici acusat de contractacions a dir a l'ajuntament. Al jutjat, l'alcalde d'Almacelles va afirmar que “hem estat molt curosos i jo no he intervingut en cap contractació” i va responsabilitzar antics secretaris. La fiscalia demanava deu anys d’inhabilitació al considerar que va incórrer en un delicte continuat de prevaricació administrativa i la defensa l'absolució. Ara, Josep Ibarz té 10 dies per recórrer, ja la sentència no és ferma.

Durant el judici, Ibarz va explicar que “totes les contractacions que es proposaven a la junta de govern s’anunciava al ban que es penjaven als taulells, el regidor d’Hisenda i Recursos Humans feia les entrevistes i s’aprovaven posteriorment a la junta i jo firmava el decret. El secretari no hi va posar mai cap objecció”.

També va asseverar que no tenia cap familiar treballant al consistori i va justificar que l’augment de personal al consistori es va deure a “la transformació” que va viure Almacelles, que va passar en pocs anys de 5.300 habitants a més de 7.400.

De la seua banda, la fiscal va afirmar, després de mantenir la petició de deu anys d’inhabilitació per a Ibarz, que “en tot el judici no s’ha acreditat cap procés selectiu perquè no n’hi va haver. Es va incomplir amb la legalitat d’una manera palmària”. En aquest sentit, va afegir que “no hi va haver publicitat, convocatòries ni selecció”. Així mateix va afirmar que “qualsevol contractació d’urgència necessita un informe que ho justifiqui i no n’hi ha cap”.

També va afegir que “van ser contractacions arbitràries perquè les decidia l’alcalde i injustes, perquè no hi havia la possibilitat de presentar-s’hi com estableix la llei”.

L’ajuntament d’Almacelles va passar de tenir 63 treballadors el 2003 als 123 del 2015. En aquest període, només hi va haver un concurs públic. Fiscalia també va defensar l’escorcoll que van fer els Mossos i que la defensa demana anular com a prova.

tracking