SEGRE

SERVEIS AIGUA POTABLE

El Suprem, contra la gestió de l'aigua de Tremp i Bellpuig

Imatge del Tribunal Suprem.

Imatge del Tribunal Suprem.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem (TS) ha ratificat una sentència que considera frau de llei la gestió de l’aigua potable que diferents ajuntaments de Catalunya han posat en mans del Consorci per a la Gestió d’Aigües de Cataluna (Congiac) i l’empresa gestora Giacsa. Aquesta interlocutòria compromet la continuïtat d’aquest sistema de gestió, al qual es van afegir una quarantena de municipis que han municipalitzat aquest servei, entre els quals es troben els de Tremp i Bellpuig.

La decisió del Suprem compromet el futur del sistema de gestió del consorci Congiac

La sentència del TS considera que el Congiac no respecta el principi de lliure competència i fa servir de forma il·legal l’adjudicació directa. La sentència afecta el proveïment de boca del municipi barceloní de Collbató, però pot tenir conseqüències per a la resta d’adherits al consorci.

El litigi va sorgir arran d’un recurs de Sorea, concessionària de proveïments d’aigua i filial d’Agbar. La demandant va qüestionar que la fórmula de gestió de Congiac pugui considerar-se un servei mancomunat, i també els encàrrecs directes de treballs a Giacsa en lloc de convocar concursos públics.Els magistrats van recalcar que no avaluaven si la gestió municipal de l’aigua suposa vulnerar la lliure competència, sinó el mètode per fer-ho. En el cas de Collbató, assenyala que l’ajuntament no tenia participació ni cap control sobre l’empresa Giacsa.

tracking