SEGRE

INFRAESTRUCTURES HIDRÀULIQUES

El Canal d'Urgell assaja obres al canal sense danyar les banquetes

Projecte pilot a la primera séquia principal a l'altura de Penelles || Contempla una inversió d'un milió d'euros

Una de les actuacions que es porten a terme respectant les banquetes del canal d’Urgell.

Una de les actuacions que es porten a terme respectant les banquetes del canal d’Urgell.C.D.U

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Canal d’Urgell ha posat en marxa un projecte per a la modernització i adequació de les séquies respectant la integració en el paisatge. La prova pilot s’executa en dos trams de la Primera Séquia Principal al seu pas per Penelles, a la Noguera, on s’actua amb “criteris d’infraestructura verda” a les banquetes, segons la Casa Canal. La iniciativa s’emmarca dins del Projecte d’Especialització Competitiva Territorial Agrobiofood Ponent, coordinat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació

L’objectiu és potenciar-les per salvaguardar la vegetació, el patrimoni i la fauna de la zona

S’actua en un primer tram d’1,1 quilòmetres on es du a terme la restauració i integració paisatgística d’un trajecte ja revestit en el qual s’impulsarà una xarxa viària de comunicació com a ruta d’interès turístic cultural i de conservació i restauració del patrimoni arquitectònic i industrial.

En un segon tram de 800 metres s’executarà el revestiment i impermeabilització del canal adoptant també el mateix model i, igual com en l’altre tram, es potenciarà una xarxa viària de comunicació com a ruta d’interès turístic i cultura conservant el patrimoni. L’actuació en aquests dos trams té com a objectiu la generació d’espais ecosistèmics a partir de l’adequació dels terrenys, la població forestal i infraestructures per assegurar la multifuncionalitat dels espais, amb la creació d’una franja verda amb funcions de connectivitat ecològica en què s’inclouran elements per salvaguardar la fauna. Aquesta operació està confinanciada per la Generalitat, pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea i per la Diputació, i la inversió supera el milió d’euros.

Val a recodar que el Canal d’Urgell projecta la modernització de tota l’àrea, la qual cosa costarà més de 1.200 milions.

tracking