SEGRE

REGADIUS NOUS PROJECTES

El Canalet instal·larà plaques solars per reduir costos

Llum verda dels regants de Tàrrega a una inversió de 30.000 € || L'assemblea informa de l'auditoria de despeses des del 2012

L’assemblea de regants del Canalet celebrada ahir a Tàrrega.

L’assemblea de regants del Canalet celebrada ahir a Tàrrega.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea de regants de l’Alt Urgell, o Canalet de Tàrrega, va aprovar ahir invertir 30.000 € en la instal·lació de plaques solars per reduir el cost energètic del regadiu. Està previst instal·lar 260 plaques que faran funcionar un motor de 40 kW a fi de poder estalviar uns 25.000 € anuals de dièsel. Aquesta proposta arriba després que el 2015 iniciés una prova pilot amb plaques solars per bombar l’aigua.

En l’assemblea també es va explicar el protocol de reg de la seua zona zepa, que ha redactat la Generalitat. Les parts implicades van ratificar el redactat en una reunió fa dos setmanes i ara esperen la resolució definitiva. Aquest protocol suposarà el pas previ a la incorporació definitiva del Canalet a la xarxa del Segarra-Garrigues.

Així mateix, va aprovar el pressupost per al 2022 de 489.000 €. A més, va informar del resultat de l’auditoria que va haver d’encarregar la comunitat sobre les despeses en obres de modernització des de l’any 2012 i que ascendeix a més de 4,2 milions. La Generalitat va obligar el Canalet a fer aquesta auditoria com a condició prèvia a integrar-se al Segarra-Garrigues i a tenir dret a subvencions per a les obres.

Les reclamacions per la zepa de Balaguer arriben al Parlament

La comissió d’Agricultura del Parlament es va comprometre ahir a estudiar la reclamació de l’Associació de Propietaris de la Zepa de Balaguer, que exigeix un reg de suport de 1.500 metres cúbics a l’any per garantir la collita del cereal d’hivern. Segons el seu portaveu, Fernando Bosch, els membres de la comissió es van mostrar favorables a atendre les reclamacions. Val a recordar que més de 1.200 hectàrees d’uns 130 pagesos van quedar excloses del reg de l’Algerri-Balaguer i l’any 2020 es van garantir contraprestacions que encara esperen. Un reg de suport adaptat, que ja van reclamar el mes de juliol passat, seria compatible amb la protecció de les aus, va indicar Bosch. El PSC de Balaguer ja hi ha donat el seu suport.

tracking