SEGRE

EQUIPAMENTS REGADIU

L'Espai Cultural del canal de Mollerussa tindrà una sala sobre la modernització

Reprèn les visites amb una renovada oferta pedagògica

L’Espai Cultural dels Canals d’Urgell reprèn les visites després de les restriccions per la Covid-19.

L’Espai Cultural dels Canals d’Urgell reprèn les visites després de les restriccions per la Covid-19.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (ECCU) tindrà una nova sala que explicarà l’actual procés de modernització de la infraestructura. D’aquesta manera, l’espai no només narra el procés de construcció d’aquests canals que van convertir l’antic Clot del Dimoni en un verger, sinó també sobre el nou procés de transformació iniciat per la comunitat de regants per aconseguir un regadiu “modern i sostenible”, tal com va remarcar ahir la directora de la Fundació Canals d’Urgell, Maribel Pedrol. L’espai s’habilitarà a la sala actualment dedicada als personatges que van donar vida al Canal i que ara es traslladarà a la sala d’exposicions temporals.

L’ECCU, amb seu a la Casa Canal a Mollerussa, ha reiniciat aquests dies les visites a escolars i particulars, després de les restriccions imposades per la Covid-19 i ho fa amb una renovada oferta pedagògica i educativa. D’aquesta manera, els més petits comptaran amb la presència durant la visita guiada d’un nou personatge, l’Isidor, un viatger en el temps que s’encarregarà d’explicar la trasformación de la zona amb la construcció dels canals. Una altra de les novetats és la col·laboració amb la plataforma Canal Viu.

Així, s’han incorporat visites naturals que van a càrrec de voluntaris de les associacions de la plataforma perquè els més petits, alumnes de diferents escoles, i altres col·lectius descobreixin in situ el canal així com la seua biodiversitat.

tracking