SEGRE

RAMADERIA INCIDÈNCIES

Preparen un altre operatiu per caçar 11 vedells salvatges

Els Rurals localitzen amb drons tot el ramat, que s'ha reagrupat || S'han desplaçat a una altra finca de panís d'Algerri

Dilluns dos vedells van ser traslladats en helicòpter.

Dilluns dos vedells van ser traslladats en helicòpter.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals preparen un altre operatiu extraordinari per caçar els 11 vedells salvatges que encara deambulen per les finques de panís d’Algerri. Dilluns en van aconseguir capturar tres (dos van ser traslladats en helicòpter) i la resta es va dispersar i va ser impossible aconseguir caçar-los. Ahir els agents van poder localitzar mitjançant drons tot el ramat, que s’havia reagrupat en una altra finca de panís, entre la zona del canal Algerri-Balaguer i el riu Noguera Ribagorçana.

Segons fonts dels Rurals, aquesta vigilància s’allargarà encara un parell de dies fins a comprovar que els animals es mouen en grup i no se separen. “Ara busquen la seua seguretat perquè dilluns es van veure amenaçats i esperem que no se separin i fins i tot que es quedin en una zona que puguem delimitar per actuar”, van assenyalar ahir. Van apuntar que executar l’operatiu depèn de diversos factors, alguns de difícils de controlar, i de la disponibilitat de la logística necessària per transportar els animals. Tanmateix, l’objectiu és intentar actuar com més aviat millor i caçar vius tants vedells com sigui possible per tornar-los a la granja de la qual es van escapar ja fa 21 dies.

Dispositiu amb riscos per la perillositat dels animals

El dispositiu desplegat dilluns a Algerri per atrapar els vedells salvatges va implicar la presència d’una vintena d’agents, drons tèrmics i un helicòpter. Es tracta d’una logística necessària atesa la perillositat dels animals i la seua mida. Són exemplars grans, que pesen més de 200 quilos, i que estan acostumats a pasturar per finques grans. “Aquests animals són salvatges, estan acostumats a pastar lliurement i es posen molt nerviosos amb la presència de persones”, van dir. Segons els agents, això implica estar preparats per a qualsevol situació inesperada i de risc. Així mateix, van apuntar que la perillositat dels animals pot provocar “qualsevol accident” i s’ha d’actuar de manera molt precisa.

tracking