SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

Obren dos cases rurals i sis obradors a Aitona gràcies al Fruiturisme

Nova campanya de tardor per fer rutes pels fruiters i veure el 'mar ocre'

Una vista dels camps fruiters amb els colors que van adquirint durant la tardor.

Una vista dels camps fruiters amb els colors que van adquirint durant la tardor.M.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fruiturisme, la iniciativa que l’ajuntament d’Aitona va posar en marxa fa deu anys per atreure visitants als camps de fruiters, ha incentivat la creació de nous negocis. Fins ara han obert dos cases rurals i sis obradors: dos de melmelades, un de xocolate, un de cervesa i un altre de pa. L’última a obrir les portes al sector del turisme rural ha estat Casa Roca després de rehabilitar una masia del segle XIV.

En l’actualitat, té capacitat per a set persones, encara que està previst ampliar-la a vint. Segons l’alcaldessa, Rosa Pujol, els milers de visitants que cada primavera van a veure el “mar rosa” de la floració dels presseguers ha fet possible la creació de nous negocis. El consistori busca ara desestacionalitzar aquesta activitat turística.

De fet, el proper 7 de novembre tindrà lloc “Aitona en tardor” amb visites per veure el “mar ocre” dels arbres amb les tonalitats que adquiriran durant la tardor. S’ocuparan de rebre els visitants unes quaranta persones, entre guies locals voluntaris i agricultors. També s’organitzaran rutes per visitar el patrimoni històric de la població, el jaciment arqueològic del poblat del Genó, i altres enclavaments naturals com Serrabrisa o el camí del Riu.

Durant la jornada se celebrarà una fira de productes locals i dos caminades solidàries contra el càncer, de 6 i 10 quilòmetres, amb la col·laboració d’Oncolliga’t. Pujol va indicar que aquesta és la segona edició d’Aitona en Tardor, que es va iniciar el 2019 però que es va suspendre l’any passat per la Covid. L’alcaldessa va apuntar que ja s’han apadrinat uns quaranta arbres i que s’abordarà una nova campanya amb aquesta finalitat.

Una vista dels camps fruiters amb els colors que van adquirint durant la tardor.

Una vista dels camps fruiters amb els colors que van adquirint durant la tardor.M.M.

tracking