SEGRE

INVESTIGACIÓ ANIVERSARI

Pere Aragonès insta a Solsona a actuar sobre el canvi climàtic

En la celebració dels 25 anys del Centre Tecnològic Forestal

El president va iniciar ahir un periple per Lleida, que seguirà avui.

El president va iniciar ahir un periple per Lleida, que seguirà avui.C.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va participar ahir en la celebració del vint-i-cinquè aniversari del Centre de Ciència i Tecnològia Forestal de la Catalunya ubicada a Solsona, on va posar en relleu la necessitat urgent de prendre decisions respecte al canvi climàtic. “Les decisions les hem de prendre avui. Si ho fem l’any que ve ja no hi serem a temps”, va dir.

Va afegir que “tot canvi que no fem nosaltres ens vindrà donat, per la qual cosa ens hem d’implicar plenament com a país”. Va recalcar que cal avançar cap a un aprofitament òptim dels recursos que afavoreixi l’equilibri econòmic i ambiental. Així mateix, va remarcar la importància de la bioeconomia, que “ha de permetre generar noves activitats econòmiques i possibilitar un model que arribi a tot el territori”.

Quant al Centre Forestal, va indicar que s’ha convertit en un referent en la investigació dels boscos. Aragonès també va visitar ahir la Seu d’Urgell, on es va reunir amb empreses com la cooperativa del Cadí i amb les jugadores del club femení del Sedis Cadí (vegeu més informació a la pàgina 26).

tracking