SEGRE

Successos

A judici per estafar 28.000 € als fills d'una joiera a la Noguera

La Fiscalia demana 3 anys per a l’acusat, proveïdor de joies

A judici per estafar 28.000 € als fills d'una joiera a la Noguera

A judici per estafar 28.000 € als fills d'una joiera a la Noguera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia demana tres anys de presó per a un proveïdor de joies acusat d’estafar més de 28.000 euros als fills d’una joiera de la Noguera ja morta. El judici per aquests fets se celebrarà dijous vinent 4 de novembre a l’Audiència de Lleida.

Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, l’acusat, J.C.H., tenia una relació professional amb la joiera des del 2002 com a proveïdor de joies al seu establiment de la comarca de la Noguera. El març del 2019, tres setmanes després de la mort de la joiera, l’acusat “amb ànim d’obtenir benefici patrimonial il·lícit” va dir als fills que la seua mare tenia pendent una factura amb ell per material de joieria per un valor de 3.865 euros.

Segons la Fiscalia, l’acusat sabia que aquest deute ja havia estat pagat per la joiera, que havia mort uns mesos abans però els fills ho desconeixien i van pagar. Així mateix, “amb el mateix ànim de benefici il·lícit”, l’acusat va dir als fills que s’encarregaria de vendre una sèrie de joies valorades en un total de 24.000 euros. Tanmateix, segons l’escrit de la Fiscalia, “sense tenir cap intenció de procedir a complir amb el seu compromís”. Aquell mateix dia, va dir als perjudicats que havia trobat una altra factura que li devia la seua mare, de 500 euros, que els fills van pagar al moment sense saber que aquesta ja l’havia abonat abans de morir.

Així mateix, el Ministeri Públic assenyala que els perjudicats mai no van recuperar les joies ni van rebre cap diner per la seua venda. Per aquests fets, considera que es tracta d’un delicte continuat d’estafa, pel qual a més de la presó demana que indemnitzi els perjudicats amb més de 28.000 euros pels diners pagats i les joies no recuperades.

tracking