SEGRE

RAMADERIA INCIDÈNCIES

Els Rurals cacen 6 vedells salvatges més a Algerri i encara en queden 5

El titular dels animals haurà d'assumir els danys causats a les finques de panís

L’helicòpter de l’operatiu amb un vedell a la xarxa, a terra.

L’helicòpter de l’operatiu amb un vedell a la xarxa, a terra.AGENTS RURALS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals van aconseguir capturar ahir sis vedells salvatges més que encara deambulaven per les finques de panís del terme municipal d’Algerri que, afegits als tres que van aconseguir caçar dilluns passat i els dos de fa quinze dies, arriben als onze animals que han estat tornats a l’explotació d’on es van escapar. No obstant, encara queden cinc vedells lliures que ahir es van dispersar i que va ser impossible capturar atesa la seua agressivitat. L’operatiu va tornar a comptar amb una vintena d’agents que van utilitzar drons per localitzar els animals i d’un helicòpter per treure’ls de les finques.

El cap dels Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, va explicar que des de primera hora del matí es van fer volar els drons per saber la ubicació exacta i actuar. Es van localitzar en dos grups, un dels quals al terme municipal d’Albesa, on se’n van capturar quatre i l’altre encara estava en una finca de panís d’Algerri, en la qual es va aconseguir caçar-ne dos. Els agents, guiats pels drons, van poder arribar fins a les finques i disparar els dards tranquil·litzants per adormir i capturar els caps de bestiar.

Cinc dels animals van ser traslladats en helicòpter fins a la zona d’operacions per carregar-los en un camió que els va portar finalment a la granja. Un dels animals va ser retirat amb una màquina amb pala, que va poder entrar a la finca sense danyar el panís. Els agents van haver de disparar fins a quatre dards amb anestèsia a un dels exemplars perquè s’adormís.

“Ha estat difícil perquè era un exemplar molt gros i estava molt nerviós”, va dir. A primera hora de la tarda es va donar per finalitzada l’actuació i es preveu seguir amb els treballs de vigilància durant el cap de setmana fins que es tornin a agrupar per intentar caçar definitivament els cinc que falten. Els treballs podrien fer-se a mitjans de la setmana vinent.

Els danys provocats pels animals a les finques agrícoles d’Algerri ja són considerables després dels més de vint dies que hi han estat deambulant. Serà el titular dels vedells, la firma Unión Ganadera Aragonesa (UGASA), la que haurà d’afrontar el cost de l’afectació, mentre que el desplegament i la logística dels operatius els assumeix el departament d’Interior. Els agricultors afectats van expressar ahir indignació ja que els vedells es van escapar el dia 7 d’aquest mes i encara en queden alguns de dispersos, amb la qual cosa “fa un mes que deambulen pels camps de panís”, van remarcar.

L’helicòpter de l’operatiu amb un vedell a la xarxa, a terra.

L’helicòpter de l’operatiu amb un vedell a la xarxa, a terra.AGENTS RURALS

tracking