SEGRE

ENTITATS PROJECTES

Projecten reformar el refugi de Salardú amb 1,5 milions

El Centre Excursionista demana aportacions als socis

Imatge d’arxiu del refugi de Salardú, ara tancat.

Imatge d’arxiu del refugi de Salardú, ara tancat.CEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Centre Excursionista de Catalunya (CEC) ha donat llum verda al projecte per transformar el refugi que l’entitat té a Salardú, actualment tancat, en un alberg de muntanya que aculli entre altres serveis el Centre d’Interpretació del Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici a Aran, una Aula Natura per a escolars i un espai per interpretar el medi natural, la geologia i la botànica. Així ho va explicar el director del CEC, Eduard Canyon, qui va apuntar que la rehabilitació d’aquest equipament, amb una inversió d’1,5 milions d’euros, contempla un alberg de muntanya de més qualitat (Hostel) amb cuina, menjador comú i sala d’estar amb biblioteca. Hi haurà habitacions amb banys compartits i altres de dobles amb banys propis.

“L’allotjament inclourà millorar l’edifici per optimitzar l’eficiència energètica i que sigui més sostenible seguint els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’agenda 2030”, va dir. L’entitat ultima el pla de finançament, que preveu aprovar en l’assemblea general del febrer vinent. De moment, ha sol·licitat aportacions als socis i ja compten amb la complicitat d’alguns d’aquests, que aportaran 375.000 euros, el 25% del cost total.

“Altres socis ens deixaran liquiditat amb crèdits tous i també recorrerem a l’Institut Català de Finances (ICF)”. El CEC preveu iniciar les obres el 2022 per poder obrir en la temporada d’hivern

El CEC ja compta amb aportacions dels socis que suposen el 25% de la inversió, 375.000 euros

Segons Cayón, l’aposta és connectar l’equipament amb el territori i tenir accions preparades per als turistes que optin per una alternativa sostenible. “D’alguna manera volem que sigui un equipament d’utilitat pública des del vessant de la sostenibilitat i la naturalesa”, va dir.

L’entitat compta amb el suport del Conselh Generau d’Aran i preveu presentar el projecte a la Diputació.

Oferiran packs turístics i experiències a la naturalesa

El Centre Excursionista vol que el nou allotjament sigui una més que un lloc on anar a dormir. L’objectiu és poder oferir packs turístics pel territori i experiències en la naturalesa.

tracking