SEGRE

ESQUÍ DIVULGACIÓ

Aran rememora més d'un segle d'història de l'esquí

La presentació ahir del llibre a l’església de Santa Maria de Mijaran.

La presentació ahir del llibre a l’església de Santa Maria de Mijaran.CGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La història de l’esquí a Aran es remunta a més d’un segle, molt abans que s’instal·lés el primer remuntador a la vall. Els primers aficionats pujaven els pendents a peu per després descendir sobre rudimentàries taules de fusta lligades als peus. Corria l’any 1919 i va suposar l’inici d’un llarg camí que culminaria amb l’obertura el desembre del 1964 de l’estació de Baqueira Beret.

En els anys següents es convertiria en el referent de l’esquí i del turisme de neu que és en l’actualitat. Aquest recorregut històric està recollit al llibre Los inicios del esquí en el Valle de Aran, que es va presentar ahir a l’església de Santa Maria de Mijaran. Aquest llibre, obra de Ricardo Atienza i Xavier Torrebadella, inclou més d’un centenar d’imatges, majoritàriament inèdites.

Van ser captades dècades enrere pel fotògraf Luis Atienza i mostren l’activitat a l’estació de Baqueira Beret durant les seues sis primeres temporades, des de la inauguració fins a l’hivern 1969-1970. L’ha publicat l’editorial Garsineu amb la col·laboració del Conselh Generau d’Aran, l’ajuntament de Naut Aran i la mateixa estació aranesa. La presentació del volum va comptar amb la participació de la síndica d’Aran, Maria Vergés, i del conselhèr d’Esports, Amador Marqués, així com dels autors.

L’acte va despertar l’interès d’un nombrós públic.

tracking