SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Veïns de Fraga insten a fer la reforma del Cegonyer sense interrupcions

Patrimoni permet remodelar el pou i ja es poden licitar les obres al passeig

El pou de gel que es va descobrir al passeig del Cegonyer.

El pou de gel que es va descobrir al passeig del Cegonyer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns i Amics del Nucli Antic de Fraga reclama que les obres al passeig del Cegonyer no s’interrompin una vegada que es posin en marxa i que “no serveixin de moneda de canvi” als polítics, ja que la reforma del nucli històric és urgent per evitar la degradació de la zona. Així ho va argumentar ahir la presidenta de l’entitat, Marianto Beltrán, després de conèixer que Patrimoni ha donat llum veure a les actuacions al pou de gel del segle XVII que es va descobrir fa dos anys al passeig. La comissió provincial de Patrimoni d’Osca va autoritzar la setmana passada la proposta de l’ajuntament de la capital per a la recuperació de l’enclavament.

Ara, el consistori podrà iniciar els tràmits per adjudicar l’obra que també inclou la remodelació, urbanització i semiconversió en zona de vianants de tot el passeig que costarà 1,4 milions d’euros. Beltrán va indicar que és urgent actuar en aquesta zona del barri antic ja que hi ha moltes sitges, la qual cosa genera filtracions i problemes al paviment. A més a més, va emfatitzar que són actuacions que estan pendents des de fa més de vint anys i que no s’han abordat amb serietat per enfrontaments polítics.

“No és moment d’esperar més. El Centre Històric necessita una intervenció en profunditat que el reactivi i que atregui comerços i nous veïns a aquesta zona de la ciutat”, va puntualitzar. La reforma del pou de gel aprovada per Patrimoni consisteix a habilitar una coberta vidrada arran de terra, amb una barana en tot el perímetre del pou per evitar el pas de vianants sobre l’estructura.

L’accés a l’interior d’aquest espai, declarat Bé d’Interès Cultural, es farà mitjançant una trapa per la qual antigament es dipositava la neu. El consistori vol obrir aquest espai als visitants.

tracking