SEGRE

MEDI AMBIENT HÀBITATS

Busquen hàbitats per reintroduir el linx a tot el pla de Lleida

Imatge d’arxiu d’una vista de Mas de Melons.

Imatge d’arxiu d’una vista de Mas de Melons.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat busca a tot el pla de Lleida hàbitats adequats per a la reintroducció de linxs ibèrics, una cosa que plantejava l’estiu passat a la finca de Mas de Melons, espai protegit propietat de la Generalitat entre el Segrià i les Garrigues (com va avançar SEGRE el 24 de juliol). Així ho van apuntar ahir fonts del departament d’Acció Climàtica, que van apuntar que porten a terme “prospeccions” en “una regió geogràfica àmplia” que inclouria des del Segrià fins a la Segarra.

Així, s’estudien àrees com la serra d’Agramunt i es considera que la comarca de les Garrigues és vista com un hàbitat “amb potencial” per a aquest felí, la reintroducció del qual es planteja també a Aragó.

L’alliberament d’exemplars de linx ibèric es planteja en el marc d’un projecte tutelat per l’Estat que ha xocat amb el rebuig d’alguns ajuntaments a la zona de Mas de Melons com per exemple el de Castelldans, Alfés i Aspa, mentre que el de Puigverd de Lleida ho considera una oportunitat de combatre plagues de conills a la zona.

tracking