SEGRE

Jordà anuncia una moratòria a noves incineradores de residus a Catalunya

El Govern elaborarà "un pla de tancament i desmantellament de les actuals" plantes

La consellera Teresa Jordà i el conseller Josep Maria Argimon, durant el ple al Parlament d'aquest dimecres.

La consellera Teresa Jordà i el conseller Josep Maria Argimon, durant el ple al Parlament d'aquest dimecres.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha anunciat aquest dimecres que el Govern aprovarà una moratòria a la instal·lació de noves incineradores de residus, i que també treballa en una nova llei de gestió de residus. Jordà ha anunciat aquesta moratòria en resposta a una pregunta de la sessió de control del Parlament al Govern que li ha plantejat la diputada d’ERC Mònica Palacin.

Després d’apuntar que "cremar residus no és una bona solució" en un marc "de transició energètica" i de "polítiques atrevides per reduir l’emissió de gasos hivernacle", la consellera d’Acció Climàtica ha explicat que "cal posar fi a la incineració de residus" aprovant "un pla de tancament d’incineradores i abocadors".

Segons la consellera Teresa Jordà, juntament amb la moratòria en els permisos per instal·lar noves incineradores, el seu departament també rebutjarà "que s’ampliïn les existents", a més d’elaborar "un pla de tancament i desmantellament de les actuals". Ha recordat que aquesta actuació està sustentada per una moció de la CUP que va ser aprovada pel ple del Parlament, i ha preconitzat que Catalunya "sigui un país que avanci cap al residu zero".

tracking