SEGRE

TRÀNSIT EMERGÈNCIES

Mor un motorista en un accident a Algerri, el setè a Lleida aquest any

Trenta persones han mort aquest any en accidents de trànsit a Lleida. L'últim és un motorista que va perdre la vida ahir al xocar contra un camió a la C-26 a Algerri. De les 30 víctimes, set anaven amb moto i tres eren vianants, un terç del total. Són deu víctimes més que en tot el 2020, marcat per les restriccions de mobilitat per la Covid-19.

Imatge de l’estat en què va quedar la moto després de l’accident, que es va produir a les 9.46 hores a la carretera C-26 al seu pas per Algerri.

Imatge de l’estat en què va quedar la moto després de l’accident, que es va produir a les 9.46 hores a la carretera C-26 al seu pas per Algerri.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un motorista de 56 anys veí de l’àrea metropolitana de Barcelona va perdre la vida ahir al matí al xocar contra un camió a la carretera C-26 al seu pas per Algerri. L’accident es va produir, per causes desconegudes i que s’investiguen, a les 9.46 hores en el quilòmetre 6. El conductor de la moto va morir al lloc com a conseqüència de la gravetat de les ferides i malgrat els esforços dels sanitaris.

El Sistema d’Emergències Mèdiques hi va acudir amb dos ambulàncies i l’helicòpter en un dispositiu en què també van participar sis patrulles de Mossos d’Esquadra i dos dotacions de Bombers. L’accident va obligar a tallar la via en els dos sentits de la marxa durant més d’una hora. Amb la d’ahir, ja són 30 les persones que han perdut la vida aquest any en accidents de trànsit a les comarques de Lleida, 12 més que en el mateix període de l’any passat i 10 més que en tot l’any 2020.

Tanmateix, cal assenyalar que va ser un exercici atípic a causa de les restriccions de mobilitat per la pandèmia, la qual cosa va provocar un important descens de la sinistralitat. Els registres del 2021, en canvi, són similars als que hi havia abans de la Covid-19. El 2019, a 2 de novembre es comptabilitzaven 31 víctimes.D’altra banda, 11 de les 30 víctimes mortals d’aquest any són de col·lectius vulnerables –motoristes, ciclistes o vianants–.

És a dir, un de cada tres casos. Concretament, aquest any han perdut la vida set motoristes, tres vianants –tots ells a la ciutat de Lleida– i un menor al caure d’un quad. De les tres vianants, una d’elles és una dona que va morir hores després de ser atropellada per un patinet elèctric, en el primer accident mortal d’aquestes característiques a la província

Trànsit vol posar avisos per ciclistes i fauna i més càmeres intel·ligents per detectar infraccions

D’altra banda, el conductor d’un turisme va haver de ser rescatat pels Bombers ahir després de quedar atrapat al bolcar el seu vehicle en una sortida de via a la carretera C-1412b a Tremp. L’accident es va produir a les 15.03 hores i el ferit va ser evacuat al CAP de la capital del Pallars Jussà per ser sotmès a una revisió.

El Govern vol reduir un 15 per cent les víctimes mortals fins al 2023

El Govern va aprovar la setmana passada el nou Pla de Seguretat Viària 2021-2023, que planteja una reducció del 15% de les víctimes mortals en aquest trienni. La iniciativa forma part de l’objectiu europeu Visió Zero, és a dir, zero víctimes mortals el 2050, i per arribar-hi es planteja una reducció del 15% de les víctimes mortals el 2023 en relació amb l’any 2021 i un 12% de les víctimes ferides greus, així com objectius específics per a la protecció dels usuaris més vulnerables de la mobilitat.

Concretament, es vol reduir un 18% els nens morts, un 12% les víctimes mortals per atropellament, un 6% de ciclistes morts i ferits greus, un 3% de persones grans, el 6% de motoristes i un 6% de víctimes en sinistres viaris durant la jornada laboral i in itinere. Així mateix, es fixa diverses accions dirigides als col·lectius vulnerables com ampliar l’espai destinat als vianants mitjançant la pacificació del trànsit i l’extensió de les illes per als vianants; establir itineraris segurs per a ciclistes en vies interurbanes; analitzar la segregació de motocicletes en els accessos de les grans ciutats o oferir formació per als usuaris dels vehicles de mobilitat personal, entre d’altres. El director de Trànsit, Ramon Lamiel, va explicar en aquest sentit que “l’objectiu és reduir la sinistralitat i les víctimes i això ha d’aconseguir-se des de diverses vies, i una és l’aplicació de les noves tecnologies”.

Es preveu, per exemple, col·locar avisos als plafons informatius per advertir del pas de ciclistes en túnels o de la irrupció de fauna salvatge en trams concrets. D’altra banda, altres mesures són la detecció mitjançant càmeres intel·ligents de conductors sense cinturó o que utilitzin el telèfon mòbil, o l’ús de drons per avisar de retencions o incidències, entre d’altres.

tracking