SEGRE

REGS ASSEMBLEA

El Garrigues Sud projecta invertir 2,6 milions per a 2 plantes fotovoltaiques

Primer pas per a la supressió de bombatges elèctrics a les preses de Flix i Bovera

Una de les basses que subministren el reg de suport del Garrigues Sud.

Una de les basses que subministren el reg de suport del Garrigues Sud.G.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’assemblea de regants del Garrigues Sud preveu aprovar demà divendres el pressupost del 2022 en el qual s’inclou una partida de 2,6 milions per a la construcció de dos plantes fotovoltaiques que permetran la supressió dels bombatges elèctrics de Flix i Bovera, segons va explicar el president de la comunitat, Xavier Pelegrí. D’aquesta forma es posa en marxa el programa amb què el sistema pretén ser 100% sostenible generant energia de proximitat a través de plantes solars (vegeu SEGRE del 9 d’octubre). La previsió és aconseguir eliminar les nou estacions elèctriques de bombatge que omplen les catorze basses que proveeixen les 9.200 hectàrees del reg de suport a Flix, Bovera, la Granadella, Juncosa, Bellaguarda i els Torms.

La intenció és que per al 2024 el 17 per cent de l’energia que es gasti la produeixi la mateixa comunitat. Segons Pelegrí, aquest procés s’ha demorat una mica ja que s’esperava el nou decret de renovables de la Generalitat que beneficia aquest reg ja que prima l’autoconsum, va indicar. Va afegir que també s’explicarà la incidència de la pujada de la llum en el bombatge d’aigua, una cosa que, per ara, no té repercussió ja que la comunitat té un contracte amb una comercialitzadora per cinc anys que manté el cost d’energia elèctrica per metre cúbic.

No obstant, aquest conveni finalitza a la campanya del 2024, inclosa, de manera que caldrà impulsar el pla que la comunitat té amb les cooperatives de la comarca per a la instal·lació de fotovoltaiques.

tracking