SEGRE

TRÀNSIT POLÈMICA

Reclamen a un lleidatà l'impost ambiental per un Seat 850 robat fa 41 anys

L'Agència Tributària de Catalunya també ha enviat la notificació a un lleidatà que va morir fa disset anys || Ja hi ha 3.000 recursos i diuen que corregiran els errors

Jeroni Serra mostra la carta de l'Agència Tributària de Catalunya perquè pagui l'impost.

Jeroni Serra mostra la carta de l'Agència Tributària de Catalunya perquè pagui l'impost.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“He rebut la carta on em reclamen 64,87 euros per l’impost del CO2 de la Generalitat per un Seat 850 que em van robar fa 41 anys”, explica Jeroni Serra. En aquell moment li van dir que el donés de baixa temporalment per si el recuperava. Aquest afectat afirma a aquest diari que “de moment l’única solució que m’han donat és que pagui i, posteriorment, presenti recurs. No penso fer-ho”. Va acudir a Trànsit i allà es va trobar altres persones amb el mateix problema. Serra espera que la incidència es resolgui aviat.

El periodista lleidatà Jordi Guardiola també va denunciar ahir a les xarxes socials que al seu avi, que va morir el 2004, li reclamen 73,93 euros per un Seat 600 robat abans del 1995 i que a sobre els demanen que per donar de baixa el vehicle “ha d’anar-hi el titular físicament”. Precisament, l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) va informar ahir dimecres que fins ara ha enviat 500.000 notificacions per l’impost i ha rebut 3.000 recursos. A més a més, va anunciar que permetrà als contribuents interposar un recurs contra el cobrament de l’impost a través de la seua pàgina web.

En concret, l’ATC ha redissenyat el seu portal perquè el recurs es pugui fer de forma telemàtica i sense cap justificant de la Direcció General de Trànsit (DGT) en el cas dels vehicles donats de baixa o sostrets, com és el cas d’aquests lleidatans. A més a més, l’ATC es compromet a reforçar els mecanismes per “agilitzar al màxim el procés de comprovació dels recursos rebuts i la posterior devolució dels cobraments que es confirmin indeguts, juntament amb els interessos que corresponguin”. Per la seua part, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va afirmar ahir al Parlament que no suprimirà l’impost “perquè va destinat a uns fons que han de permetre finançar bona part de les polítiques de lluita contra el canvi climàtic”, amb la qual cosa va respondre a la pregunta d’Alejando Fernández, del Partit Popular, que va titllar el gravamen d’“autèntica vergonya”.

Pel que fa als errors, Aragonès va indicar que “els problemes de padró, derivats que les dades són originàries de l’Agència Tributària Espanyola, i és allà on hi ha els errors, que es van corregint sobre la marxa”.

tracking