SEGRE

TURISME NEU

Tornen les nevades de tardor i l'esquí ja estudia obrir pistes aquest mes

Ferrocarrils espera estrenar la temporada de Port Ainé, Espot i Boí Taüll a partir del 26 de novembre i Baqueira el 27 || Neu acompanyada de mínimes sota zero

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La neu va tenyir ahir de blanc les cotes altes del Pirineu, i en especial per sobre dels dos mil metres d’altitud. Les nevades, les segones d’aquesta tardor, van anar acompanyades d’un descens dels termòmetres i mínimes sota zero. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la més baixa a tot el territori català es va registrar per sobre dels 2.500 metres a Boí, amb -6,6 graus; seguida dels -5,9 a la mateixa cota a Espot.

A la nit van ser necessàries cadenes per circular pel port de la Bonaigua. Davant de l’arribada de la neu i el fred, que afavoreix la innivació artificial, la majoria de les estacions d’esquí alpí del Pirineu lleidatà estudien la possibilitat d’obrir les primeres pistes a finals d’aquest mes. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), propietària de Port Ainé, Espot Esquí i Boí Taüll, estudia estrenar la temporada entre el 26 de novembre i el 4 de desembre, “sempre que les condicions meteorològiques i d’innivació ho permetin”, segons l’empresa pública.

Aquesta previsió arriba dies després que Baqueira Beret anunciés la possibilitat d’obrir les pistes al públic el dia 27. Port del Comte i Tavascan no han avançat encara previsions d’obertura.Les estacions mantindran part de les mesures de seguretat davant de la Covid-19 que van estrenar la temporada passada, com la digitalització de forfets per evitar aglomeracions a les taquilles i remuntadors, l’ús obligatori de mascaretes i l’exigència de mantenir la distància social. També posaran en marxa algunes millores a les seues instal·lacions (vegeu el desglossament).

Port Ainé estrena nou pàrquing per a 290 vehicles

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat les obres del nou aparcament de Port Ainé, que entrarà en servei aquesta mateixa temporada d’hivern. L’espai, de 9.000 metres quadrats, té una capacitat per a 290 vehicles. Aquest projecte s’ha portat a terme utilitzant tècniques de bioenginyeria amb l’objectiu de respectar al màxim l’entorn natural i assegurar la integració paisatgística.L’actuació ha suposat una inversió de 935.000 euros per ampliar la capacitat de la zona d’estacionament del complex i evitar col·lapses. Ja compta amb altres zones de pàrquing (350 places a l’estació intermèdia i 606 a la superior). S’ha habilitat un vial d’accés de doble sentit de vuit metres d’ample.

La neu va blanquejar ahir l’estació del Port Ainé, al Sobirà, ja que va arribar a cotes altes del Pirineu.

La neu va blanquejar ahir l’estació del Port Ainé, al Sobirà, ja que va arribar a cotes altes del Pirineu.ACN

La neu va blanquejar ahir l’estació del Port Ainé, al Sobirà, ja que va arribar a cotes altes del Pirineu.

La neu va blanquejar ahir l’estació del Port Ainé, al Sobirà, ja que va arribar a cotes altes del Pirineu.ACN

tracking