SEGRE

MUNICIPIS DESPOBLACIÓ

Un poble de Lleida regala una casa a 2 nous veïns i en guanya dotze en només un any

El consistori demana als propietaris de pisos buits que en facilitin el lloguer o la venda

La Gimena firmant dilluns l’escriptura amb els anteriors propietaris de l’habitatge.

La Gimena firmant dilluns l’escriptura amb els anteriors propietaris de l’habitatge.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Biosca ha regalat una casa a dos nous veïns. L’alcalde, Josep Puig, va firmar dilluns davant de notari l’escriptura per al traspàs gratuït de la propietat de l’habitatge al José i la Gimena. Fins ara vivien a Manresa i després de trobar feina al grup bonÀrea s’han traslladat a aquest municipi de la Segarra, a 9 quilòmetres de Guissona.

El contracte contempla una clàusula que exigeix que fins a dos generacions resideixin a l’habitatge regalat. La casa té uns 70 metres quadrats. Segons va explicar Puig, l’objectiu és frenar la pèrdua de veïns.

Per això, va demanar als amos de cases deshabitades que les entreguin a l’ajuntament o que en facilitin la venda. El lliurament ahir va ser fet per un habitant del poble. L’alcalde va destacar que durant la pandèmia el municipi ha crescut amb sis noves famílies i ara té 187 veïns, dotze més que fa un any.

A més, va recalcar la bona predisposició del grup bonÀrea per donar feina als nous veïns de Biosca.L’any passat Biosca va entregar un primer habitatge a nous veïns, al mateix immoble que el donat ahir. Aquests es van traslladar a una altra casa abans de firmar l’escriptura. També el mes d’octubre passat, Biosca, que s’havia quedat sense comerços, va veure com obria un forn de pa.

L’alcalde confia a arribar als 200 veïns l’any que ve.Val a recordar que la Generalitat va convocar aquest any 2 milions en ajuts perquè els pobles petits poguessin rehabilitar habitatges i guanyar veïns. Aquest programa, que es tornarà a convocar el 2022, va beneficiar Isona, Almatret, Llardecans, Ciutadilla, Maldà, Pinós, Riner, Josa i Baix Pallars.

Gavet recupera dos cases de mestres per habitar-les L’ajuntament de Gavet de la Conca ha rehabilitat una antiga casa per a mestres d’escola al poble de Gavet i ha convocat un concurs per llogar-la. Les clàusules fixen un preu de sortida de 248 euros al mes, una xifra per sota de la mitjana de la comarca. Exigeixen utilitzar-la com a primera residència i donen prioritat a joves i a famílies amb fills, en especial les monoparentals. L’alcalde del municipi, Xavier Badia, va explicar que hi ha interessats tant entre habitants del municipi com d’altres localitats. El consistori ho considera una oportunitat tant d’atreure nous veïns com d’evitar la marxa dels que ja hi viuen. La rehabilitació de la casa per a mestres de Gavet es va dur a terme amb ajuts de l’última convocatòria del Puosc. L’ajuntament espera dur a terme l’any vinent la rehabilitació d’una altra casa per a professors d’escola a Sant Miquel de la Vall, també amb la intenció de posar-la en lloguer.

La Gimena firmant dilluns l’escriptura amb els anteriors propietaris de l’habitatge.

La Gimena firmant dilluns l’escriptura amb els anteriors propietaris de l’habitatge.

tracking