SEGRE

RAMADERIA INCIDÈNCIES

Caçats a la fi els 14 vedells d'Algerri després de 3 operatius dels Rurals

Acció Climàtica obre expedient a la propietària per haver-se escapat els exemplars

alt

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Capturar els catorze vedells salvatges que es van escapar fa un mes (7 d’octubre) d’una granja d’Algerri no ha estat tasca fàcil. Els Agents Rurals han hagut de desplegar tres vegades un operatiu extra amb una mitjana de 20 agents en cada ocasió, servir-se de drons tèrmics, un helicòpter i de maquinària especialitzada en gestió de fauna per capturar en viu els animals i tornar-los a l’explotació. Ahir van aconseguir completar la caça dels vedells que posaven en perill la seguretat de les persones, podien causar accidents i han provocat danys importants als cultius de panís on s’han amagat durant aquest període.

Tres dels cinc exemplars d’ahir van haver de ser adormits amb dards de teleanestèsia disparats des de l’helicòpter atesa la seua complexió (un d’ells pesava 600 quilos i va caldre administrar-li 4 dards tranquil·litzants). El cap dels Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, va remarcar la dificultat de l’operatiu “perquè dins dels camps de panís eren invisibles i són animals assalvatjats”. Va afegir que el procediment normal és que ara el departament d’Acció Climàtica obri un expedient sancionador a l’empresa titular dels vedells per negligència greu a l’escapar-se els animals.

La firma també haurà d’assumir el cost dels danys de les finques dels agricultors d’Algerri una vegada s’hagin fet els peritatges.

Els rurals preparant un dels exemplars per ser evacuat en helicòpter un cop adormit.

Els rurals preparant un dels exemplars per ser evacuat en helicòpter un cop adormit.AGENTS RURALS

Els rurals preparant un dels exemplars per ser evacuat en helicòpter un cop adormit.

Els rurals preparant un dels exemplars per ser evacuat en helicòpter un cop adormit.AGENTS RURALS

tracking