SEGRE

EDUCACIÓ MESURES

El Govern analitzarà l'ús del català als centres educatius de Lleida

Gonzàlez-Cambray visita l'escola bressol, el col·legi i l'institut de Bellcaire

El conseller, a la reunió amb els delegats d’ESO i Batxillerat de l’institut de Bellcaire d’Urgell.

El conseller, a la reunió amb els delegats d’ESO i Batxillerat de l’institut de Bellcaire d’Urgell.CONSELLERIA DE EDUCACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat estudiarà el nivell d’ús del català als centres educatius de Lleida. Així ho va assegurar ahir el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, després que dijous es fes públic un estudi que va revelar que només el 39,4% dels alumnes i el 46,5% de docents de quart de l’ESO utilitzen sempre el català (vegeu SEGRE d’ahir). El conseller va apuntar que aquestes són unes dades que no ens agraden i va recordar que desplegaran un pla per incrementar i promoure l’ús del català que “en quatre anys arribarà a tots els centres del país”.

Va apuntar que de moment disposen de l’informe del Consell Superior d’Avaluació i ara “farem un diagnòstic a tot el territori”. Gonzàlez-Cambray va visitar ahir l’escola bressol, el col·legi i l’institut de Bellcaire d’Urgell. Es va reunir amb els equips directius d’aquests centres i a l’institut va mantenir una reunió amb els delegats dels cursos d’ESO i Batxillerat.

Així mateix, Gonzàlez-Cambray va reiterar el compromís del Govern de la Generalitat per implantar la gratuïtat de P2.D’altra banda, el conseller va apuntar que estan treballant per trobar una solució per a les escoles Cervantes de Lleida ciutat i Àngel Guimerà de Balaguer, per a les quals es va plantejar un tancament progressiu que finalment es va paralitzar. En aquest sentit, el conseller va destacar que “el que s’està fent és treballar amb els serveis territorials, ajuntaments, comunitat educativa, centres i famílies” per “prendre les millors decisions per a la planificació i l’oferta educativa” de les dos ciutats.

tracking