SEGRE

ADMINISTRACIÓ IRREGULARITATS

La Fundació Sant Hospital de la Seu acusa una antiga directiva d'apropiar-se fons

Es querella contra l'exdirectora financera després d'haver-la acomiadat l'any passat || L'entitat apunta a milers d'euros en avançaments sense permís mentre investiga altres accions considerades irregulars

Imatge d’arxiu de l’hospital de la Seu.

Imatge d’arxiu de l’hospital de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell ha presentat una querella contra la seua antiga directora financera, A. M. L’acusa d’haver-se apropiat de forma indeguda fons de l’entitat. L’organisme que gestiona el centre mèdic de la Seu l’havia acomiadat el 2020, després de més de deu anys al càrrec, a l’apreciar “un incompliment molt greu de les seues obligacions laborals”, segons va explicar ahir el director gerent, Francesc Guerra. “S’havia anat fent avançaments a números de compte personals sense cap tipus de permís”, va detallar. La quantia de la presumpta apropiació indeguda que atribueixen a l’antiga directora financera encara està per determinar.

Guerra va assenyalar que els avançaments sense autorització suposen “diversos milers d’euros”, però encara s’estan examinant “altres actuacions irregulars realitzades per ella mateixa”. Un informe de la Sindicatura de Comptes recull acusacions de la fundació a l’exdirectiva. El document fiscalitza el pla de viabilitat que l’entitat va aprovar per al període 2014-2023, a fi de revertir la greu situació econòmica i financera en què es trobava.L’informe de la Sindicatura recull l’obertura d’un expedient disciplinari a l’antiga directora financera el 17 de desembre del 2019.

Llavors se li van atribuir “transferències efectuades a nom seu no tornades” i “irregularitats en la comptabilitat”, com factures que constaven com a no pagades, alteracions en la comptabilitat de la nòmina i errors en els assentaments de caixa. També van qüestionar que comprés un ordinador “amb càrrec a l’entitat”. Després que fos acomiadada, la fins llavors directiva va sol·licitar un acte de conciliació davant de Treball el mes de maig del 2020, segons la Sindicatura.

El gerent va afegir que el procés va finalitzar el juny passat “per desistiment” de l’antiga directora financera, i va apuntar que aquesta no ha efectuat fins a la data cap devolució a l’entitat.Per la seua part, el president del patronat i alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, va indicar que el centre mèdic va detectar “indicis de mala praxi” per part de l’exdirectora financera. Després de posar els fets en coneixement de la Sindicatura de Comptes, l’hospital va sol·licitar una auditoria que, segons el primer edil, “va demostrar les irregularitats”. “Vam procedir a acomiadar-la i posar el cas en mans de la justícia”, va concloure. Aquest diari ha intentat sense èxit obtenir la versió de l’exdirectiva demandada.

tracking