SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

Pengen cartells i reparteixen tríptics contra l'homofòbia a l'Alt Urgell

Després que una parella denunciés assetjament pel fet de ser homosexual

Cañizares (esquerra) i Taboada (dreta) repartint ahir tríptics pel poble.

Cañizares (esquerra) i Taboada (dreta) repartint ahir tríptics pel poble.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns del Querforadat (Cava) van repartir ahir tríptics per les cases i van penjar cartells a favor d’un Alt Urgell “lliure de violències masclistes i LGBTIQ-fòbia”. Sota el lema “També és cosa meva”, la campanya, que lidera l’àrea d’Igualtat del consell comarcal, ha començat en aquest poble després que una parella hagi denunciat públicament aquesta setmana ser víctima d’assetjament homòfob per part d’alguns veïns (vegeu SEGRE de dimecres). Cristina Cañizares, veïna del Querforadat que es va encarregar de penjar els cartells, va lamentar que al cap de poques hores un d’aquests ja havia desaparegut.

Es va referir a la situació d’“injustícia” i va considerar que “pobles de muntanya com aquest necessiten que joves els repoblin i els revisquin i no que veïns intolerants hi dificultin la vida”. La parella, formada per Dani Taboada i Jordi Suriñach, va arribar al poble fa dos anys. Van explicar que han acudit al ple de l’ajuntament “a la recerca de consell” perquè “sentim una sensació molt estranya que no sabem com gestionar ni com actuar”.

Taboada va assegurar que “no ens plantegem abandonar el poble i tirar la tovallola” i va afegir que “no només denunciem aquestes injustícies per nosaltres sinó perquè cap altra persona no passi pel que estem passant”. Per la seua part, el consell es va posar a disposició de l’ajuntament per millorar la convivència després que l’alcaldessa, Gisela Sellés, dugués a terme una mediació entre la parella i el veí, amb qui han tingut més problemes. També es repartiran bosses, adhesius i xapes.

tracking