SEGRE

SERVEIS DOCUMENTS

Tràmits notarials a cop de clic amb el Portal Notarial del Ciutadà

El Consell General del Notariat obre la seua seu electrònica a ciutadans i empreses || agilitzar els testaments o préstecs hipotecaris, entre altres serveis

Gairebé 3.000 notàries repartides per tot l’Estat formen part d’aquest portal web.

Gairebé 3.000 notàries repartides per tot l’Estat formen part d’aquest portal web.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els notaris han fet el salt a internet gràcies al Portal Notarial del Ciutadà, la seu electrònica del col·lectiu que recentment s’ha obert a particulars i empreses. Els ciutadans accedeixen gratuïtament al portal per elegir d’entre les gairebé 3.000 notaries repartides per tot l’Estat l professional que per realitzar diverses gestions i serveis a través de la xarxa. Entre aquests tràmits, es pot saber quins notaris tenen els originals de les escriptures de qualsevol propietat i demanar-los les còpies electròniques, perquè el ciutadà o empresa les tingui a mà en un espai privat i segur.

També es pot elegir el notari que es desitgi per formalitzar un préstec hipotecari, iniciar la preparació d’un testament o demanar-li que realitzi els tràmits necessaris per constituir una empresa. Així mateix, és possible mantenir una videoconferència amb un notari sempre que aquest consideri convenient. a estimen el María Simón, notària de es Borges Blanques i membre de la unta directiva del Col·legi Notarial de Catalunya, va destacar l’agilitat que aquestes operacions digitals suposaran tant per als professionals com per als clients, al mateix temps que va apuntar que els serveisonlinedisponibles són només el principi dels que es podran anar afegint en un futur al portal.

El Portal Notarial, que es va obrir a la societat en un moment de vital importància per a les persones vulnerables, com a conseqüència de les restriccions de mobilitat la pandèmia, té registrats més de 80.000 usuaris. , el portal va enviar milions de còpies de documents notarials a les administracions i prop de 2,5 milions als registres i al. L J de El 2020 8 cadastre.

La por després de la Covid dispara els testaments

En el primer semestre d’aquest any es va registrar un 53% més de testaments a les comarques lleidatanes en comparació amb el mateix període de l’any passat.

Un increment queva sorprendre els professionals, malgrat la tradició a Catalunya de fer testament, que el 70% dels difunts deixen ordenat el repartiment del seu llegat. Concretament, a la província de Lleida es van firmar un total de 3.534 testaments entre els mesos de gener i juny d’aquest any.

tracking