SEGRE

Un ramader denuncia un atac de llop a una ovella al Solsonès

Imatge d'arxiu d'un llop al Solsonès.

Imatge d'arxiu d'un llop al Solsonès.TERRITORI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ramader del Solsonès va denunciar la setmana passada un atac del llop a una ovella a la zona de Port del Comte. En l’actualitat, a Catalunya viuen de forma permanent dos exemplars d’aquesta espècie, un dels quals al Ripollès i l’altre al Solsonès. A més, segons va informar TV3, aquest atac a Port del Comte arriba després d’un estiu en el qual no s’ha registrat un elevat nombre de predacions del llop.

Tècnics de l’equip de seguiment del llop van confirmar ja fa tres anys la presència d’un exemplar a la zona de Port del Comte i ja van constatar atacs. En aquest sentit, una família de ramaders d’Odèn va denunciar l’agost de l’any 2018 que el llop havia matat més de mig centenar d’ovelles en un sol any.

Aquell mateix any, el servei de Fauna i Flora de la Generalitat va assegurar que havien detectat fins a disset exemplars de llop al territori català des de l’any 2000, moment des del qual es té constància que l’animal va tornar a aparèixer a Catalunya. El març passat una trampa fotogràfica va captar un llop al Parc Nacional d’Aigüestortes.

tracking