SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Agredeixen un sanitari a Lleida quan estaven robant en una ambulància

Va ocórrer a Pardinyes i un sospitós ha estat arrestat || En les últimes setmanes han robat en tres ambulàncies més mentre els treballadors atenien malalts

Una ambulancia del SEM en una imatge d'arxiu.

Una ambulancia del SEM en una imatge d'arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Robar a la part davantera d’una ambulància mentre el personal sanitari atén un pacient a la part posterior. Afectats per aquests robatoris expliquen a SEGRE que en les últimes tres setmanes s’han registrat almenys quatre casos d’aquestes característiques a la capital del Segrià, cosa que asseguren que “mai havia ocorregut abans”.

Un dels robatoris es va produir cap a les 14.00 hores de dimarts passat al carrer Roger de Llúria, al barri de Pardinyes, i els lladres fins i tot van agredir el conductor del vehicle d’emergències quan els va sorprendre buscant a la cabina, donant-li puntades de peu i un cop de puny. El conductor va evitar que s’emportessin un dispositiu electrònic. Durant l’aldarull, la pacient que era atesa va tenir un atac d’ansietat.

Els lladres aprofiten que el personal de l’ambulància està centrat en l’atenció del pacient per sostreure a la distracció objectes de valor com mòbils, tauletes o carteres. La víctima va denunciar els fets i va facilitar una descripció dels autors als Mossos d’Esquadra. La policia va detenir l’endemà a la plaça del Dipòsit un jove de 21 anys com un dels presumptes autors per un delicte de robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa. L’altre també estaria identificat. Ambdós compten amb antecedents per delictes contra el patrimoni.

Davant d’aquesta situació, l’afectat va explicar que la concessionària de les ambulàncies, l’empresa Egara, “s’ha preocupat i implicat molt” i “ha demanat als Mossos que augmentin la vigilància”. Va afegir que “ara el que nosaltres haurem de fer és tancar bé les ambulàncies quan estiguem treballant i vigilar que no entri ningú a robar”.

En els últims anys s’han produït robatoris a furgonetes de paqueteria quan estacionen per fer repartiments. Això ha obligat a reforçar la seguretat dels vehicles amb cadenats o altres elements.

Un 17% menys de robatoris el 2020 a causa de la pandèmia La Fiscalia de Lleida va obrir l’any passat un total de 1.427 diligències per furts, robatoris amb força, robatoris amb força i intimidació i robatoris de vehicles. Això suposa un descens del 16,7% dels casos respecte l’any 2020, quan es van registrar 1.715 diligències, segons la Memòria de la Fiscalia de Lleida. El principal motiu del descens van ser les restriccions de mobilitat a causa de la pandèmia amb mesures com el confinament o el toc de queda. Així, per exemple, es va passar de 806 robatoris amb força a 676. Aquest descens de l’any passat va ser totalment atípic. De fet, els Mossos d’Esquadra ja han alertat que el 2021 s’està atansant a registres prepandèmia. És el cas dels furts a la distracció, especialment de mòbils i carteres en llocs com l’Eix Comercial.

tracking