SEGRE

INVESTIGACIÓ IRREGULARITATS

El jutge cita a declarar l'acusada d'apropiar-se diners del Sant Hospital

Admet a tràmit la querella i convoca l'exdirectora financera i altres càrrecs

Imatge d’arxiu de l’hospital de la Seu d’Urgell.

Imatge d’arxiu de l’hospital de la Seu d’Urgell.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell ha admès a tràmit la querella criminal contra l’exdirectora financera i de recursos humans de la Fundació Sant Hospital (FSH) de la Seu d’Urgell, A. M., que va ser treballadora del centre mèdic durant més de deu anys, i que està acusada d’apropiar-se de fons de la fundació i va ser acomiadada el febrer de l’any passat. Recau sobre aquesta treballadora una querella per delicte d’apropiació indeguda i una altra per un delicte continuat d’administració deslleial, segons van explicar fonts pròximes al procés.

Aquesta mateixa setmana estan previstes les primeres declaracions per part dels representants de l’hospital (part demandant) i dilluns vinent tindran lloc les declaracions del pèrit comptable de la fundació, de testimonis i de la mateixa exdirectora financera i de recursos humans. El centre sanitari apunta que serien “milers d’euros” en avenços a comptes personals de la ja extreballadora sense cap mena de permís, la compra d’un ordinador i altres accions irregulars que, segons el director de l’FSH, Francesc Guerra, encara s’han de quantificar.Val a recordar que la investigació va començar a finals del 2019. Llavors, l’hospital va obrir un expedient disciplinari que va acabar en acomiadament al constatar que A.

M. “havia comès un incompliment molt greu de les seues obligacions laborals”. L’hospital va traslladar aquestes sospites a la Sindicatura de Comptes i va sol·licitar una auditoria que va constatar que s’havien registrat irregularitats.

Aquest tràmit va inclinar a la Fundació a elevar el cas davant de la justícia.

Comiat disciplinari i intent de conciliació que no va prosperar

L’exdirectora financera va ser acomiadada l’any 2020 després d’atribuir-li incompliments en les seues obligacions laborals. Es va iniciar també un procediment de conciliació davant de la Inspecció de Treball, però va concloure el mes de juliol passat per “desistiment” de l’exdirectiva, segons el gerent.

La querella contra l’antiga directiva va arribar després d’una auditoria que hauria corroborat les sospites sobre irregularitats i de l’informe de la Sindicatura de Comptes en la mateixa línia.

tracking