SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

“M'insultava, em controlava com vestia i els horaris i em va forçar”

La Fiscalia demana 13 anys i mig de presó per a l'acusat de maltractar i violar la seua parella a Tremp || L'home nega els fets i afirma que la víctima era ell

El judici es va suspendre el 14 d’octubre perquè la dona no es va presentar. Ahir va ratificar la denúncia.

El judici es va suspendre el 14 d’octubre perquè la dona no es va presentar. Ahir va ratificar la denúncia.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“M’insultava, em controlava com vestia i a quina hora tornava quan sortia de festa i en una ocasió en què em vaig negar a mantenir relacions sexuals, em va agafar pel coll i em va forçar.” Això és el que va declarar ahir davant de l’Audiència de Lleida una dona que el setembre del 2019 va denunciar a Tremp la que llavors era la seua parella. L’home s’enfronta a una condemna de fins a 13 anys i mig de presó. L’Audiència va acollir ahir la segona sessió d’un judici que es va suspendre el passat 14 d’octubre després que la dona no acudís a la vista oral, però que ahir va ratificar la denúncia.

L’home va ser detingut el 28 de setembre del 2019 arran d’un altercat al domicili de la parella. En la primera sessió del judici, l’acusat va assegurar que va anar a un pub i va veure la seua parella amb un altre home, es va enfadar i se’n va anar a casa. Per la seua part, els dos agents dels Mossos d’Esquadra que van anar al domicili al ser alertats d’un aldarull van explicar que la dona era al carrer, molt nerviosa i que tenia por.

La denunciant va afirmar davant del tribunal que al pub la seua parella la va amenaçar dient-li “ja veuràs a casa”, de forma que “em vaig espantar molt”. Després de la detenció també va denunciar que cinc dies enrere la seua parella la va violar. “Era molt gelós.

Volia mantenir relacions i li vaig dir que no. Llavors em va agafar del coll i em va forçar. No em va agradar gens i li vaig dir que el denunciaria, però no ho vaig fer perquè era més fort i tenia por que fes alguna cosa més.” Sobre la discussió amb la seua parella el 28 de setembre del 2019, la dona sí que va admetre que “estava molt alterada perquè m’havia tirat tota la roba al carrer.

Volia que se n’anés i vaig agafar un ganivet però no li vaig fer res”. L’acusat va negar que agredís o violés la seua parella i, en canvi, la va culpar a ella de pegar-li. Malgrat això, només la dona presentava lesions.

La Fiscalia dona credibilitat a la denunciant i sol·licita que s’imposi a l’acusat dos anys i mig per un delicte de violència física i psíquica habitual amb l’agreujant d’haver-se comès al domicili, deu anys per agressió sexual amb l’agreujant de parentiu i un any per maltractament familiar. La defensa demana l’absolució. El judici va quedar vist per a sentència.

tracking